sâmbătă, 23 iulie 2011

Castraveti murati de vara

 Pentru un borcan de 3 kg avem nevoie de:
-2 kg castraveti
-marar in floare sau uscat e la fel de bun
-o capatana de usturoi
-2 ardei iuti (optional)
-2 linguri de sare mare, pentru muraturi (neiodata)












Pentru un borcan de 3 kg avem nevoie de:
-2 kg castraveti
-marar in floare
-o capatana de usturoi
-2 ardei iuti
-2 linguri de sare mare, pentru muraturi (neiodata)



Preparare:
Castravetii se spala si li se taie capetele (pentru a se mura mai repede)
Se aseaza in borcan.
Printre ei se pun cateii de usturoi taiati in doua si ardeii iuti.
2 litri de apa se fierb cu cele 2 linguri de sare.(sau puteti pune doar apa si ii lasati la soare-daca este,dureaza mai mult,dar sunt la fel de buni)
Cand s-a racorit putin se toarna peste castraveti. deasupra se pune mararul.
Se acopera cu o farfurie si se lasa la loc cald.
Daca este destul de cald sunt gata in 3-5 zile.
Dupa ce s-au acrit suficient se pun la racoare. 


Asa arata cand sunt buni de mancat.
Pofta buna.