duminică, 11 decembrie 2011

În Grecia se cumpără produse fără bani. Află cum este posibil!

Chiar dacă nu ai bani, tot poţi cumpăra produsele de care ai nevoie. Soluţia a găsit-o o "reţea" din Grecia, fondată acum un an şi jumătate şi care numără peste 600 de familii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/in-grecia-se-cumpara-produse-fara-bani-afla-cum-este-posibil_893400.html#ixzz1g8UxhQv1


Va anunt ca DEJA exista un grup pe facebook numit Barter-Romania care a strans peste 2000 de membrii in mai putin de o LUNA, deci interesul este mare si real. Va invit sa intrai in grup sa creeam viitoarea RETEA. In curand va aparea si websiteul. http://www.facebook.com/groups/Barter.Romania/


Mai mulţi locuitori din Volos, un orăşel situat în inima Greciei, au propria reţea de schimb de bunuri şi servicii şi propria monedă locală.

Reţeaua din Volos este doar una dintre cele care funcţionează în Grecia. În ultimele luni, pe fondul adâncirii crizei economice, numărul membrilor a crescut.

Giannis Grigoriou, fondator reţea Volos a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV că: " Mulţi oameni găsesc ideile noastre folositoare pentru viaţa lor, în caz contrar proiectul nu ar continua. Vrem ca orice am face să ajutăm şi să fim folositori celor din oraşul nostru. De aceea dezvoltăm acest proiect".

În ce constă, de fapt, proiectul?
Giannis Grigoriou, fondator reţea Volos a explicat pentru Realitatea TV că: " Încercăm să inventăm o monedă locală, nu în sensul comun de bani. Sunt bani virtuali, nu există palpabil, nu pot fi văzuţi ca banii reali. Funcţionează foarte simplu: cineva îşi oferă un serviciu, care are valoare. Ce facem noi? Ne asigurăm că persoana a intrat în sistem, este ca un credit care îi intră în cont şi cu care poate cumpăra alte servicii, pe care le avem în reţea, desigur.Nu ne-am aşteptat la un interes aşa de mare din partea oamenilor care vor să intre în reţea, care vor să vadă cum pot folosi asta în vieţile lor. "

Fondatorul reţelei din Volos crede că proiectul se poate aplica şi în România.
"Sunt sigur că fiecare ţară are felul său de a trece de dificultăţi, dar, până la urmă, suntem toţi fiinţe umane, avem aceleaşi nevoi, oriunde ai fi în România sau în Grecia.", a mai spus fondatorul reţelei din Grecia.

Din nucleul iniţial face parte şi Theodoros Mavridis, născut în România din părinţi greci şi sosit în Volos acum 23 de ani.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/in-grecia-se-cumpara-produse-fara-bani-afla-cum-este-posibil_893400.html#ixzz1g8VeX21i

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu