duminică, 22 septembrie 2013

Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan

Ingrediente:
10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg kapia si 5 kg ardei grasi),
800 ml apa,
200 ml otet,
200 g zahar,
3 linguri sare fara iod (la vrac),
1 lingurita salicil (1 plic si jumatate praf conservant),

Preparare:
Coacem ardeii ii saram cu sare si ii lasam pentru circa 30 minute la odihna. Ii curatam, apoi de pielita, indepartam codita si semintele si ii asezam  in borcane de 800 ml. Fiind asezati in borcane ne putem apuca de preparat siropul ce il vom turna peste ei.
Punem intr-o oala la fiert 800 ml apa cu 200 g zahar, 3 linguri sare, si 200 ml otet. Cand da in clocot oprim focul, tragem oala deoparte si adaugam 1 lingurita salicil (sau 1-1/2 plic de praf conservant), amestecam ca acesta sa se topeasca apoi turnam acest sirop in fiecare borcan peste ardei pana se umple. Inchidem cu capace si asezam borcanele cu ardei la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.
Aceasta cantitate de sirop data este de ajuns pentru 6 borcane de 800 ml. 

Sursa: http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/ardei-capia-sau-ardei-grasi-copti-la-borcan.html

  De aici poti cumpara sare grunjoasa:

http://www.cufarulnaturii.ro/produse/2623-sare-de-mare-grunjoasa-neiodata-500g.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu