marți, 28 mai 2013

Plantele nu cresc langa un router Wi-Fi !!!


In Danemarca, 5 eleve din clasa a noua, au realizat un experiment simplu, in care au plasat 6 farfurii cu seminte de Lepidium Sativum (creson) langa un router Wi-Fi, si alte 6 departe de router, in alta camera. Rezultatele au aratat ca semintele aflate in apropierea routerului (care emitea radiatii electromagnetice in mod continuu, non-stop) nu au germinat deloc, fiind moarte, in timp ce setul de referinta aflat in altaƒ camera a germinat, dand nastere unor plante de creson perfect sanatoase si normale. 

Elevele au pornit de la observatia ca, atunci cand seara adorm cu telefonul mobil langa cap, a doua zi au dificultatii de concentrare, fapt ce le-a determinat sa realizeze un experiment care sa arate nocivitatea radiatiilor electromagnetice similare unui telefon mobil.

Concluzie:

Acest fapt ar trebui sa dea serios de gandit referitor la nocivitatea radiatiilor electromagnetice la care suntem supusi zilnic din diverse surse: Wi-Fi, antene de telefonie, telefoane GSM, cuptoare cu microunde etc.
Poate ca datorita acestui experiment simplu, dar elocvent, se vor trezi si acei parinti care cumpara telefoane mobile copiilor lor inca de mici si apoi ii lasa sa se joace cu ele.
 
http://www.liveleak.com/view?i=cd3_1369428648 

miercuri, 22 mai 2013

Capcana pentru coropisnite

Pentru capcana ai nevoie de un borcan de sticla de 800, sau un pet de 1 litru, sau ceva din metal. Le ingropati pana la nivelul pamantului, in zonele unde coropisnitele produc paguba. In borcan puneti jumatate de apa si cateva felii de morcovi si cartofi (metoda functioneaza si cu apa, insa mai eficient e cu cartofi si cu morcovi). Vasele trebuie sa fie cu peretii drepti si adanci ca sa nu evadeze coropisnitele. Pentru eficienta maxima, inlocuiti zilnic momelile.
Cu coropisnitele faceti ce va lasa inima, le lasati sa moara sau le duceti la  km departare de gradina, departe de asezari umane.

O alta metoda este de a pune bere 2-3 degete intr-un borcan sau pet de 1 litru. Puneti cu dopul in jos, pana la nivelul pamantului, taiati fundul si puneti berea.

Spor la gradinarit. :)

marți, 21 mai 2013

Ciorba cu broccoli


Ingrediente:
* 1-2 buchete de broccoli
* 1-2 cartofi
* supa de legume (din cub Maggi)
* 3-4 linguri smantana
* 1 galbenus de ou
* sare
* patrunjel tocat
Mod de preparare:
Ciorba de broccoli are multe variante. De regula, se regasesc zarzavaturile pentru ciorbe. Dar la aceasta ciorba, am vrut sa se simta doar gustul de broccoli si nu am adaugat decat cartofi, care are rolul de liant. Deci, broccoli se rup in buchetele mici, se spala si se pun intr-o oala la fiert cu sare. Se fierb 4-5 minute, dupa care se adauga cartoful dat pe razatoarea mare. Se mai fierbe cca 10 minute.


Se ia vasul de pe foc, se opresc cateva buchete frumoase de broccoli, iar restul de broccoli si cartofii se paseaza. Daca vreti puteti pune in blender, dar atunci se face crema. Eu le-am pasat cu furculita. Se pun inapoi in oala si se complecteaza cu supa de legume, facuta dintr-un cub Maggi.
Se asezoneaza dupa gust si se mai lasa cateva clocote, apoi se adauga galbenusul frecat cu smantana lichida si patrunjelul tocat.
 Pofta buna!