miercuri, 26 februarie 2014

Ceai de ghimbir

Miraculosul ceai de ghimbir

Folosit încă din Antichitate, ceaiul de ghimbir este un tratament remarcabil pentru o gamă largă de afecţiuni. Conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodium, vitaminele C, E şi B6. Aroma şi gustul specific provin din uleiurile volatile din acesta, care au efecte analgezice, sedative şi antitermice, favorizând mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, ducând la o digestie mai bună.

Mare atenţie! Ghimbirul nu trebuie să fie utilizat fără indicatiile unui medic, de persoanele care suferă de inflamaţii ale stomacului sau ale plămânilor, femeile gravide, cele cu pietre la fiere sau cei care se pregătesc de o intervenţie chirurgicală.

Ghimbirul acţionează împreună cu următoarele medicamente amplificându-le efectele: aspirina, clopidogrel, ticlopidine, warfarin.
Cel mai eficient este bulbul de ghimbir, cel pe care îl găsiţi la supermarket, nu cel cumpărat la pliculeţ.

Cel mai simplu mod de preparare al ceaiului:
Se spală bulbul, se rade pe răzătoare o bucaţică de mărimea unui ou mic de prepeliţă, se pune într-o oală cu apă care fierbe şi se lasă timp de un minut, Se opreşte focul, după care se acoperă oala şi se lasă 30 de minute. Se strecoară si se beau 3 căni pe zi.

Digestia
Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sănătoasă, digeră chiar şi mâncărurile grase prin stimularea salivei şi uşurarea procesului de înghiţire, eliberând stomacul şi intestinele de gaze. Problemele care se referă la digestie sau inapetenţă se tratează prin administrarea înainte de fiecare masă a unui amestec din părţi egale de suc de ghimbir, lămâie şi sare. Infuzia de ghimbir uscat amestecat cu ulei de ricin calmează durerile stomacale şi intestinale.
Ulcerul poate fi evitat prin consumarea ceaiului de ghimbir. Prin substanţa numită zingibain pe care o conţine, ghimbirul distruge paraziţii şi ouăle lor, infuzia de ghimbir este foarte indicate în tratarea bolilor parazitare.
Afecţiunile biliare, de asemenea, se tratează cu ghimbir. Se amestecă două părţi de suc de ghimbir cu şapte părţi de lapte, apoi se fierbe până scade la jumătate, după care se adaugă zahăr – se bea înainte de culcare.

Curele de slăbire
Ceaiul de ghimbir este folosit ca remediu pentru tranzitul intestinal lent. Acesta acţioneză asupra depozitelor de grăsime şi accelerează metabolismul. În curele de slăbire este foarte eficient deoarece topeşte celulele adipoase şi impiedică transformarea caloriilor în grăsime.

Răceli şi gripe
Odată cu sezonul rece, scade imunitatea şi încep să apară gripele. Ghimbirul întăreşte imunitatea şi tratează gripele şi răcelile.
Probleme respiratorii
Ghimbirul reduce inflamaţiile căilor respiratorii, tusea expectorantă, bronşită, iritaţii ale gâtului, curăţă plămănii şi este foarte eficient în astm.

Dureri articulare şi reumatice
Este recomandat în artrita reumatoidă, reduce inflamaţiile articulaţiilor şi previne febra musculară. Compresele cu ghimbir face minuni în cazul inflamaţiilor locale, luxaţiilor, entorselor.

Inima
Circulaţia se îmbunătăţeşte, tensiunea scade, ajutând corpul şi muşchii să se relaxeze. Protejează inima de boli şi scade colesterolul din sânge.

Cancer
Are un efect antitumoral în leucemii, inhibă invazia celulelor canceroase.

Analgezic
Are efect de analgezic, reduce durerile de cap. Este asemănător lui Xanax şi reduce stresul.

Tulburările sexuale
Datorită aromei sale, ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sangină, îmbunătăţind viaţa sexuală.

Greţuri
În toate formele în care se găseşte, ghimbirul calmează greţurile şi ameţelile.
Greţurile matinale ale femeilor însărcinate sunt calmate şi ele, dar este interzisă consumarea a mai mult de o cană de ceai la două zile.

Durerile menstruale
Compresele locale cu ceai de ghimbir calmează durerile femeilor.

Georgiana Nistor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu