vineri, 7 martie 2014

Ceaiul de echinaceea – o minune a naturii



Consumul de echinaceea previne orice fel de boală, asta spun studiile ultimei perioade de timp. Această plantă se află printre cele mai eficiente și mai sănătoase plante din lume.

Ceaiul se prepară astfel: la o cană de apă fierbinte se pun 2 lingurițe de plantă, după care se lasă la infuzat 5-10 minute.
Consumul acestui ceai de către persoanele care suferă de boli grave ale sistemului imunitar este strict interzis înainte de a cere sfatul unui medic. Copiiilor sub 12 ani nu le este recomandat, de asemenea.

Întărește imunitatea, previne și tratează infecțiile, gripele și răcelile. Reduce intensitatea bolilor, mai ales când este combinată cu vitamina C sau usturoiul.

Echinaceea are proprietăți anti-tumorale. Efectele sale imuno-consolidare, ajută la relaxarea durerilor și a suferințelor pacienților afectați.

Candidoza cronică este combătută cu ajutorul ceaiului de echinaceea. Sunt cunoscute, de asemenea, și proprietățile sale hormono-reglatoare.

Proprietățile sale puternic antivirale elimină bacteriile care cauzează infecțiile urinare, reducând inflamația și durerea.

Extern, ceaiul de echinaceea este cel mai eficient remediu pentru tratarea hemoroizilor. Se stoarce pliculețul de ceai călduţ și se poziționează pe țesutul inflamat. Se îndepărtează după 10-15 minute.

La fel se procedează și pentru a vindeca rănile, eczemele sau psoriazisul. Pentru inflamații și piele dureroasă sunt indicate băile fierbinți în care se adaugă câteva pliculețe de ceai.

Georgiana Nistor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu