vineri, 18 aprilie 2014

Beneficiile ceaiului de sunătoare



Sunătoarea este cunoscută pentru proprietăţile sale antidepresive, antiinflamatoare şi antivirale. Pe langă acestea, sunătoarea este folosită şi în alte afecţiuni. Consumul ceaiului poate diminua asimilarea anumitor medicamente în organism, de aceea este de preferat sa cereţi sfatul unui doctor în cazul în care urmaţi un tratament medicamentos. Se evită consumul împreună cu contraceptivele orale.

Se administrează astfel: se pun 2 lingutiţe de plantă într-o cană cu apă fierbinte, după care se acoperă şi se lasă 10 minute. Se beau nu mai mult de 3 căni pe zi. Datorită faptului că acest ceai acţionează mai lent, efectul său cel mai bun este aşteptat abia peste o lună, însă este foarte eficient şi de durată.

Ceaiul relaxează corpul fără a induce starea de somnolenţă, ci doar reglează circulaţia sângelui. Se obţine ieşirea din depresie şi anxietate şi un somn mai bun. Se foloseşte şi pentru a împiedica oboseala pe parcursul unui efort neobişnuit.

Tratează alcoolismul şi mahmureala. Pentru alcoolism se bea o cană de ceai dimineaţa, după micul dejun şi una seara, după cină.

Pentru a preveni şi a trata boala Parkinson este indicată o cană de ceai de sunătoare pe zi, deoarece reglează nivelul de dopamină.

Proprietăţile sale anitivirale elimină congestia şi tusea şi întăreşte imunitatea. Tratează răceala, sinuzita şi bronşita.

Acţionează asupra stomacului în tratarea gastritelor, a ulcerelor gastrice, a balonării.

Ceaiul de sunătoare este utilizat în problemele vezicii biliare, chiar şi în cazul calculilor. Are şi efect diuretic.

Sunătoare favorizează performanţele intelectuale, ceaiul fiind utilizat de persoanele cu dificultăţi de adaptare, cele sensibile la schimbarea anotimpurilor sau femeile care sunt la menopauză. Conferă confort psihic.

Extern, se foloseşte în cazul hemoroizilor prin spălări cu ceai călduţ.

Calmează iritaţiile, purifică pielea şi previne apariţia coşurilor. Datorită efectului său cicatrizant, ceaiul se mai administrează şi în cazul arsurilor solare.

Georgiana Nistor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu