luni, 18 august 2014

Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

  1. Chitul dintre placile de faianta se curata cu suc de lamaie. Poti sa folosesti o periuta sau un burete.
  2. Pune si lasa in cosul de gunori o coaja de lamaie. Mirosul dispare.
  3. Robinetele de inox se curata cu partea interioara, alba a cojii dupa ce sucul a fost stors. Daca sunt murdare foloseste si suc de lamaie.
  4. Pune coaja de lamaie in apa clocotita. Scoate lamaia si las-o pe o farfurie in camera. Improspateaza aerul. Acelasi rezultat il obtii punand o felie de lamaie pe care ai presarat bicarbonat pe o farfurie. (Citeste si: Lamaiul. Cum il cresti in casa)
  5. Recipientele de plastic se curata cu apa amestecata cu suc de lamaie in parti egale. Dispare grasimea, dispare mirosul. Dispar si petele.
  6. Blatul de bucatarie se curata perfect cu suc de lamaie si apa in parti egale. Pune solutia intr-un pulverizator si foloseste mereu cand ai nevoie. Nu trebuie sa clatesti, nu este toxic.
  7. Cu aceeasi solutie poti curata perfect parchetul laminat. Cureti si parfumezi casa in acelasi timp.
  8. O jumatate de cana de suc de lamaie face exact acelasi lucru pe care il face o cana de clor pentru rufe. Pune fara reticente suc de lamaie in masina de spalat. O sa ai rufe albe si parfumate.
  9. Tocatoarele de lemn sau de plastic se curata perfect cu suc de lamaie. Petele si mirosul neplacut il poti indeparta frecand coaja de lamaie pe acesta. Uleiul din coaja are efect dezinfectant. (Citeste si: 8 metode organice de curatat)
  10. Fa o pasta din suc de lamaie si sare de masa. Foloseste-o pentru a freca orice suprafete mucegaite. Adauga suc de lamaie in detergentul de vase pentru a-i creste eficienta. Intr-o stica de 500 de ml adauga sucul de la o lamaie. In plus acesta se va degrada mai usor in apele reziduale.
  11. Utilizati borax si suc de lamaie pentru curata toaleta. Efectul este magic!
  12. Indeparteaza mirosurile din frigider lasand in inauntrul acestuia o jumatate de lamaie partial stoarsa. Trebuie schimbata o data pe saptamana.
  13. Coaja de lamaie indeparteaza mirosul de usturoi si peste de pe mana.
  14. Pune intr-un litru de apa clocotita o lingura de bicarbonat si sucul de la o lamaie. Toarna totul in scurgerea chiuvetei din bucatarie. O data pe luna este suficient ca sa mentii tevile curate.
  15. Sucul pus intr-un pulverizator curata perfect oglinzile, geamurile si sticla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu