vineri, 12 septembrie 2014

Fazele lunii si sanatatea


Luna este cea care ne da impulsurile sentimentale, iar in functie de fazele in care se afla, putem actiona in viata de zi ci zi. Avand o miscare ciclica extrem de rapida, practic de 28 de zile, este utilizata de astrologi in previziunile zilnice. Simbolic, este sufletul nostru, taramul amintirilor, al sentimentelor si viselor.
In functie de pozitia ei fata de Soare, putem defini destul de riguros perioadele noastre de activitate, de fapt actionand conform unui calendar universal.
Luna poate sa fie in interiorul sau in exteriorul orbitei Pamantului.
Cand este in interior, deci mai aproape de intalnirea cu Soarele, adica mai aproape de faza de Luna Noua, atunci ea opereaza in legatura cu energia sinelui, cu sentimentele.
Luna Noua ne indica atmosfera si posibilitatile de realizare, facandu-se previziuni in acest sens.
Cand este in exterior, deci mai aproape de opozitia cu Soarele, adica mai aproape de faza de Luna Plina, sentimentele sunt extravertite, dominate de mintea obiectiva. Deci zile inainte de Luna Plina, sunt zilele in care toate proiectele pe care  le-am declansat la Luna Noua  - trebuiesc ajustate, trebuie sa perseveram in realizarea lor, sa acceleram ritmul si sa gasim calea cea mai simpla si viabila prin care sa reusim sa ajungem la "destinatia" pe care ne-am propus-o. La Luna Plina, se discuta mai mult de atmosfera sentimentala, de finalizare, de impartasirea realizarilor, de intelegerea evenimentelor, de eliberarea de gandurile invechite, pentru a face loc altora noi, pentru ca de Luna Noua sa pornim la un alt drum.
Asadar, faza de Luna Plina poate fi asemuita simbolic cu faza de realizare, fiind momentul  energizarii si iluminarii maxime, momentul materializarii si concretizarii. Realizarile nu sunt neaparat de ordin material, ele pot fi si in plan sentimental si emotional.
Luna Plina are o importanta deosebita, deoarece este momentul cel mai potrivit pentru o analiza atenta a ceea ce ne-am propus sa facem si cum ne-am descurcat. Obiectivele noastre devin clare, increderea asigurandu-ne si succesul. Daca au aparut probleme sau piedici in realizarea a tot ceea ce ti-ai propus, priveste atent si obiectiv, analizeaza cauzele, pentru ca in viitor sa numai apara acest gen de obstacole.
Iata pe scurt un ciclu lunar, de fapt un ritm in care ar trebui sa ne planificam viata.

De ce este atat de importanta Luna?
In Orient, oamenii au acordat dintotdeauna o foarte mare importanta Lunii. Primele popoare erau nomade si se identificau cu mobilitatea si instabilitatea Lunii. Tocmai de aceea, astronomii antici observau cerul nu in functie de Soare, ci in functie de fazele Lunii.
"Luna absoarbe influxul solar vital si il transmite Pamantului, favorizand nasterea regnurilor vegetal, animal si uman. Ea este primul indicator al faptelor concrete, al schimbarilor materiale si exterioare; sub influenta ei se afla starile personale, destinul si bunastarea materiala. Este posibil ca Luna si nu Soarele sa reprezinte, mai ales pentru femei, adevarata natura personala, cea pe care ele ar fi urmat-o daca nu ar fi fost impiedicate sau constranse sa-si canalizeze vointa in alta directie" spune un astrolog antic hindus.

FAZELE LUNII
Luna Noua - inceputul unui nou ciclu, iti propui proiecte noi, le gandesti, dar atentie, lucrurile pe care nu le-ai finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea "afacerilor" neterminate. Foarte important ar fi sa iti propui in scris ce vrei sa faci, un fel de jurnal,  iar la fazele intermediare sa analizezi tot in scris fiecare etapa. Dat fiind ca viitorul incepe intotdeauna in prezent, este si un moment bun pentru prospectarea perspectivelor, prognoze, estimari ale rezultatelor viitoare. Energia este minima, astfel ca sunt de preferat reflectia si planificarea, in locul executiei. Astronomic si astrologic Luna si Soarele sunt in conjunctie (pe cer, Luna nu se mai vede, fiind ascunsa de stralucirea Soarelui, sau - daca Luna este asezata in linie dreapta intre Soare si Pamant, are loc o eclipsa de Soare); din acest moment, Luna este in crestere.
Faza de crestere - este perioada in care trebuie sa depui efort, sa te straduiesti, sa inlaturi indoielile, temerile. Pot apare evenimente exterioare care sa impiedice progresul, trebuie insa sa fim increzatori, sa analizam ce anume se dezvolta si sa contribuim intens la aceasta

Primul patrar - Soarele si Luna la 90 de grade ( in cuadratura) - este o perioada critica, in sensul ca orice activitate in care suntem implicati necesita decizii, sau altii iau decizii in legatura cu noi.  Oricum luarea deciziei este dificila daca te confrunti cu probleme emotionale, de multe ori parand depasit de situatii. Cel mai important este insa sa actionezi, sa te hotarasti, pentru ca altfel te vei simti supus compromisului Semintele incep sa germineze. Acum ai prilejul sa vezi daca lucrurile merg asa cum ti-ai propus tu. Daca evaluarea este dificila, ghideaza-te dupa ceea ce simti: esti multumit de derularea lucrurilor si impacat cu ceea ce promit ele in continuare? Daca nu, atunci este cazul sa decizi ajustari importante pentru a corecta ce a fost gresit sau ce nu functioneaza asa cum ai dori.
Faza de crestere - este perioada in care pot apare o schimbare sau mai multe, care necesita adaptare, in care putem corecta greselile facute, in care putem ajusta proiectele, pentru a realiza forma lor finala. Trebuie sa constientizam si sa acceptam faptul ca exista necesitatea de a face schimbari.

Tripura Sundari - pozitia cea mai armonioasa dintre Soare si Luna, corespunzatoare "Numarului de aur" ("cea care este frumoasa in toate cele trei Lumi")
Caracterizata de energiile frumusetii, armoniei, succesului, iubirii. In aceasta zi se incep actiuni si au loc intalniri importante, se iau decizii majore, se dau examene. Este o zi foarte frumoasa si benefica pentru a face dragoste. Tot in aceasta zi se pot concepe copii insa, retineti: atunci cand cuplul vrea sa conceapa un copil, este indicat ca el sa consulte un astrolog pentru a evita existenta planetelor retrograde la momentul conceptiei, si anume (in ordine): Saturn, Mercur, Marte, Venus sau a planetelor neaspectate. Cea mai benefica faza a Lunii, tot ceea ce se intreprinde se afla sub semnul reusitei, iubirii,        armoniei, succesului. Putem duce la bun sfarsit tot ceea ce an inceput ieri, zi favorabila tratamentelor cosmetice si terapeutice. Influxul Lunii este extrem de benefic si puternic.

Luna Plina - este faza de constientizare si materializare, de realizare. Putem analiza ce ne-am propus sa facem si ce am reusit, cum ne descurcam, sa eliminam cauzele perturbatoare, sa avem incredere ca vom reusi. Este momentul de implinire, cand se culeg roadele pentru ceea ce s-a semanat la Luna Noua. Este un moment de energie maxima, in care avem prilejul sa vedem rezultatele obtinute din activitatile planuite, pregatite si derulate pe durata Lunii in crestere. Roadele depind de felul in care am stiut sa ne sustinem planul in derularea lui si de felul cum am lucrat pentru a-l implini. In asemenea momente, indiferent de natura rezultatelor, este bine sa nu fim singuri.
Faza de descrestere - este si ultima faza a ciclului, si in mod ideal este perioada in care ne putem goli de resentimente, amintiri, atasamente, obisnuinte nepotrivite, de toate acele sentimente individuale care afecteaza relatiile sentimentale. Este important sa renuntam la orice forma de egoism si sa depasim starea in care avem impresia ca viata trece pe langa noi. Trebuie sa ne eliberam pe noi si pe ceilalti de ceea ce s-a intamplat pentru a ne pregati de un nou ciclu lunar. Trebuie sa comunicam, sa ii informam pe cei din jur despre realizarile sau proiectele noastre, sa impartasim din cunoasterea noastra, sa daruim. Este perioada in care trebuie sa ne exprimam si sa ne manifestam in asa fel incat sa fim pe placul celor din jur, pentru a fi mai eficienti si coerenti.

Ultimul patrar - Soarele si Luna la 90 de grade, in cuadratura - este perioada de recoltare dar si de renuntare la lucrurile si relatiile inutile. In aceasta perioada este foarte importanta atitudinea noastra fata de viata, chiar daca vom trece prin crize sau dificultati, acestea ne sunt necesare pentru ca acum este momentul unei decizii, care se refera la modul in care analizam ce se intampla si nu la actiune. In acest moment, nereusitele din ciclul acesta pot determina unele crize si frustrari, fortand luarea unor decizii de schimbare aparent mai dificile, pentru ciclul urmator. Pe moment nu este nimic de facut concret, dar deciziile luate acum merita sa fie puse in actiune in proiectele viitoare. Ele ar putea fi, dintr-un anumit punct de vedere, cele mai bune realizari ale acestui proces.

Legat de sanatate trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte Luna in crestere
Dieta pentru vitalizare - se foloseste intotdeauna dupa o perioada de efort intens sau, si mai bine, inainte de a incepe o perioada mai solicitanta fizic, mental sau emotional; de asemenea, dupa o perioada de dezechilibru al starii normale de sanatate; este foarte indicata tinerelor mame, imediat dupa nastere si pe toata durata alaptarii. Se incepe intotdeauna pe Luna in crestere, la doua-trei zile dupa Luna Noua. Aceasta dieta contine: lactate de casa consumate pana la ora 15.00 cel mai tarziu (daca este vara, se recomanda lactatele si laptele de capra); oua de prepelita, foarte multe cereale (in special hrisca, naut, soia preparata in casa), salate si sucuri de fructe preparate cu miere; alune de padure, fistic, stafide, nuci, masline, cartofi, radacinoase, leguminoase etc. Mancarea gatita trebuie preparata la foc cel mult 60-90 de minute si se consuma in cel mult 30-36 de ore de la momentul gatirii. Calitatile preparatelor sunt: proaspat, gustos, moale (de exemplu: pilaf, piure, galuste, terciuri) iar gustul predominant va fi gustul dulce, dar dulcele natural de la fructe si legume.

Absoarbe, planifica, dezvolta, atrage, stocheaza, tensiunea este in crestere.
Corpul absoarbe mult mai bine energiile si substantele vindecatoare dar si pe cele nocive.
Se face mai usor:
- tonifierea si fortificarea organismului;
- alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe;
- tratarea dintilor, dar fara extractii;
- daca se doreste cresterea in greutate se mananca mai mult;

Atentie:
- exista riscul de ingrasare;
- acumularile de apa in organism sunt mai greu de eliminat;

Luna plina
Este maximul fazei de crestere. Tot ce s-a scris la Luna in crestere este la maxim. Atentionarile de mai sus sunt la modul imperativ!

Luna in descrestere
Dieta pentru armonizare corporala- se foloseste intotdeauna cand exista un exces ponderal sau cand se are in vedere pregatirea organismului pentru o perioada mai indelungata de terapii/tratamente de purificare, intrucat aceasta este o dieta "usuratoare". Se incepe si se face intotdeauna pe Luna descrescatoare, la una-doua zile dupa ce s-a iesit din perioada de influenta nefasta a Lunii Pline, si dureaza maximum 10 zile. Aceasta dieta contine: sucuri si salate de fructe si de legume, salate de cruditati, lactate foarte putine si usoare (de exemplu, branza de vaci sau cascaval de casa), cereale (in special orez), ciuperci. Mancarea se prepara numai prin fierbere sau la cuptor, folosindu-se, in functie de preferinte, condimente picante insa in cantitati moderate. Se recomanda un control mai special asupra gustului sarat, acolo unde exista excese.
Consolideaza, dezintoxica, elimina si curata
Se face mai usor:
- dezintoxicarea, purificarea organismului;
- munca are un randament mai bun, in acest sens spalatul si curatenia se fac mai usor;
- operatiile chirurgicale au mai mari sanse de reusita, inclusiv extractiile dentare si orice vindecare este mai rapida, sangerarile mai mici;
- masajele destinate relaxarii si eliberarii tensiunilor;
- nu se planifica in aceasta perioada tratamente importante pentru ca au un randament mai scazut.
Luna noua
Este maximul fazei de descrestere, deci tot ce s-a scris la Luna in descrestere este la maximum.
De asemenea, este un moment bun pentru a incepe lucruri noi cum ar fi lasarea de fumat, lasarea de alcool, in general obiceiurile de care vrem sa scapam.

REGULI IN STOMATOLOGIE:
1. momentul favorabil indepartarii tartrului este Luna in descrestere, ideal cand se afla in Capricorn;
2. montarea de coroane sau punti este mai reusita cand Luna este in descrestere;
3. paradontoza se trateaza cand Luna este in descrestere. De evitat cand este in Berbec sau Taur;
4. extractiile sunt recomandate numai in faza de descrestere a Lunii. De evitat cand Luna se afla in Berbec sau Taur.

REGULI IN CHIRURGIE:
1. operatiile sunt mai reusite in perioada de descrestere a Lunii;
2. atunci cand Luna tranziteaza semnul zodiacal ce guverneaza organul respectiv, nu se opereaza decat in caz de necesitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu