sâmbătă, 30 august 2014

Vanzare Lenovo ThinkPad






Vand leptop Lenovo ThinkPad R61.

Specificatii:
Procesor: Intel® Pentium(R) Dual CPU T2330 @ 1.60GHz × 2
Memorie 2.0 GiB, suporta 4GiB
Display: 15 "
HDD: 160 Gb
3 USB
Bateria tine foarte putin, 2-3 minute.
Stare buna de functionare.

Pret: 750 lei.
Contact: 0736177052 sau cirvam@gmail.com.



vineri, 29 august 2014

14 plante si ierburi care vindeca si sporesc sanatatea plamanilor

Un val de infectii virale si bacteriene a inceput sa isi faca din ce in ce mai bine simtita prezenta. Asa ca oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca de o gama larga de simptome ale sistemului respirator. Daca recurgi la medicina conventionala pentru a incerca sa rezolvi aceste infectii cu antibiotice, doar o sa sporesti problemele asociate cu rezistenta la antibiotice si o sa faci prea putin pentru a stimula mecanismele vindecatoare dinlauntrul corpului tau, ca acestea sa se adreseze cauzei. Remediile naturale nu doar sporesc sanatatea plamanilor, dar pot vindeca infectiile, si chiar pot reface vatamarile pulmonare.

Iata 15 dintre cele mai bune ierburi pentru a spori sanatatea plamanilor.

1. Radacina de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra/licorice)
Lemnul-dulce este una dintre plantele cele mai larg consumate din lume. In medicina traditionala chineza intervine in mai multe formule decat oricare alta planta, deoarece se crede ca ea armonizeaza actiunile tuturor celorlalte ierburi. Lemnul-dulce este alinator si inmoaie membranele mucoaselor gatului si in special ale plamanilor si stomacului, si in acelasi timp curata orice membrana mucoasa care are nevoie de suportul sistemului imunitar. Reduce iritatia gatului si totusi are o actiune expectoranta. Saponinele (cu o actiune similara detergentilor) sunt cele care inmoaie mucusul de pe tractul respirator, astfel incat corpul sa il poata expulza. Compusii din aceasta radacina de lemn-dulce ajuta la alinarea spasmelor bronhice si blocheaza radicalii liberi din celule, care produc inflamatiile si contractia cailor respiratorii. Acesti compusi mai au si efecte antibacteriene si antivirale, si ajuta la lupta impotriva tulpinilor (surselor) virale si bacteriene din corp, care pot cauza infectii pulmonare.
Glicirizinele si flavonoizii pot chiar sa ajute la prevenirea formarii celulelor pulmonare canceroase, ceea ce inseamna ca acestea pot chiar sa previna cancerul pulmonar.
2. Podbalul (Tussilago farfara)
Podbalul a fost utilizat in mod traditional timp de mii de ani pentru a intari plamanii. El curata excesul de mucus din plamani si bronhii. Alina membranele mucoase din plamani, si a fost aratat prin diverse rezultate ale cercetarilor ca ajuta in cazul astmului, diferitelor tipuri de tuse, bronsitelor si altor afectiuni pulmonare. Podbalul este disponibil sub forma uscata pentru ceai, sau ca extract alcoolic cunoscut ca tinctura.
3. Canepa
Este total evitata descompunerea toxica a compusilor terapeutici din canabis datorita arderii plantei, in cazul vaporizarii. Extractia si inhalarea uleiurilor esentiale canabinoide ale plantei neprocesate permite o semnificativa atenuare a iritatiilor cavitatii orale care provin de la fumat. Canabisul este poate una dintre cele mai eficiente plante anti-cancer din lume, despre care s-a demonstrat in studii dupa studii ca stimuleaza activarea receptorului canabinoid in genele specifice si mediaza efectul anti-invaziv al canabinoizilor. Vaporizarea canabisului permite ingredientilor activi sa stimuleze raspunsul imunitar al corpului si reduce semnificativ capacitatea de raspandire a infectiilor. Vaporizarea canabisului (in special a celui cu mari cantitati de canabinoizi) deschide sinusurile si caile respiratorii, actionand ca bronhodilatator. Este chiar o metoda dovedita de a trata si inversa cursul bolii in astm.
4. Cimbrul
Cimbrul este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul este binecunoscut pentru faptu ca anihileaza acneea mai bine decat cremele, gelurile si lotiunile antiacneice scumpe si prescrise pe reteta. Ceaiul de cimbru are puterea de a alunga si elimina bacteriile si virusurile, asa ca daca infectia ta este bazata fie pe unele, fie pe celelalte, ceaiul va actiona impotriva ei. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.
5. Oregano
Desi oregano contine vitamine si nutrienti ceruti de sistemul imunitar, beneficiile lui principale sunt datorate continutului de carvacrol si acid rozmarinic. Ambii compusi sunt decongestionanti naturali si reductori de histamine care au beneficii pozitive directe asupra tractului respirator si a pasajului nazal prin care trece fluxul de aer. Uleiul de oregano lupta impotriva periculoasei bacterii a stafilocolului auriu, mai bine decat majoritatea tratamentelor antibiotice. Oregano are atat de multe beneficii de sanatate, incat ar trebui sa existe un flacon de ulei de oregano in orice dulap cu medicamente. Citit mai multe despre oregano in articolul : Uleiul de oregano este cel mai bun antiseptic natural
6. LobeliaLobelia inflata plamanilor
Stiai ca daca dai cailor lobelii, sunt capabili sa respire mai profund? Beneficiile ei nu se limiteaza la cabaline. A fost utilizat ca „astmicid” in medicina populara din muntii Apalasi. Lobelia, dupa unele relatari, se crede a fi una dintre cele mai valoroase remedii din plante existente. Extractele de Lobelia inflata contin lobelina, care a aratat efecte pozitive in tratarea celulelor tumorale rezistente la medicatie multipla. Lobelina de aemenea subtiaza mucusul si rupe congestia. In plus, lobelia stimuleaza glandele renale superioare sa elibereze epinefrina, ca efect, aceasta relaxeaza caile respiratorii si permite o respiratie mai usoara. De asemenea, deoarece lobelia ajuta la relaxarea muschilor netezi, este inclusa in multe remedii antituse si raceala. Lobelia ar trebui sa fie parte a protocolului de sprijin respirator al oricui!
7. Iarba-mare/omanul (Inula campanum)
Iarba-mare este o alta planta ce a fost folosita din vremuri istorice pentru a curata excesul de mucus care afecteaza functionarea plamanilor. Este cunoscuta ca un agent antibacterian natural pentru plamani, ajutand la reducerea infectiilor, in special pentru oamenii care sunt predispusi la infectii pulmonare precum bronsitele. Practicantii medicinei bazate pe plante si ierburi adesea recomanda o lingurita de planta pentru o cana de apa clocotita, bauta de trei ori pe zi timp de doua pana la trei saptamani, dar iarba-mare mai este disponibila si ca tinctura, pentru o mai usoara utilizare.
8. Eucaliptul
Originar din Australia, eucaliptul nu este doar pentru ursuletii koala! Aborigenii, germanii si americanii, cu totii l-au utilizat pentru aroma reimprospatatoare a eucaliptului, ce favorizeaza sanatatea respiratorie si alina iritatia gatului. Eucaliptul este un ingredient comun in bomboanele/pastilele si siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datoreaza unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este un expectorant, poate usura tusea, lupta impotriva congestiei si alina pasajele iritate ale sinusurilor. Ca inca un bonus, deoarece eucaliptul contine antioxidanti, el sprijina sistemul imunitar pe durata unei raceli ori a altei boli. Cititi mai multe despre uleiul de eucalipt in articolul : Folositi uleiul de eucalipt pentru a ucide microbii si a respira mai usor
9. Lumanarica (Verbascum sp.)
Atat florile, cat si frunzele plantei sunt utilizate pentru a face un extract care ajuta la intarirea plamanilor. Lumanarica este utilizata de practicantii fitoterapiei pentru a curata excesul de mucus din plamani, pentru curatarea bronhiilor, si reducerea inflamatiilor prezente pe tractul respirator. Se poate face un ceai dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita. Ca o alternativa, poti lua tinctura din aceasta planta.
10. Branca (Lobaria pulmonaria)
Branca este un lichen ce traieste pe copaci, si care de fapt seamana in aparenta cu tesutul pulmonar. Totusi acest remediu natural nu doar arata asa. Inca din anii 1600, branca a fost utilizata pentru a proteja sanatatea pulmonara si respiratori si a curata congestiile. Selectiile de produse cu branca sunt de tot felul, asa ca ar trebuie sa cautati un specialist in fitoterapie pentru a te indruma. Branca mai contine si compusi care sunt deosebit de eficienti impotriva organismelor daunatoare care afecteaza sanatatea respiratorie.
11. Chaparralul
Chaparralul, o planta (arbust) originara din sud-vestul Statelor Unite si Mexic, a fost apreciata de bastinasii americani pentru detoxifierea plamanilor si sprijinul acordat sistemului respirator. Chaparralul contine antioxidanti puternici care rezista impotriva iritatiilor si NDGA (acid nor- di- hidroguaiaretic), care este cunoscut pentru faptul calupta impotriva raspunsului histaminic. NDGA inhiba glicoliza (abilitatea de a produce energie) aerobica si anaerobica a celulelor canceroase. Chaparralul mai este si o planta care lupta impotriva organismelor daunatoare. Beneficiile chaparralului sunt cel mai usor accesibile sub forma extractului/tincturii, dar ceaiul de chaparral ar putea veni in sprijinul rezolvarii problemelor respiratorii, prin incurajarea actiunii expectorante de curatare a cailor respiratorii de mucus.
12. Salvia
Frunzele texturate ale salviei emana o aroma puternica, care se ridica din uleiurile esentiale ale salviei. Aceste uleiuri sunt sursa multor beneficii ale ceaiului de salvie pentru problemele la plamani si afectiunile respiratorii obisnuite. Ceaiul de salvie este un tratament traditional pentru durerile de gat si tuse. Proprietatile bogatelor arome ce se ridica din uleiurile salviei, cele de camfor, tuiona, terpena si salvena, pot fi puse la treaba prin inhalarea vaporilor de ceai de salvie pentru a alunga tulburarile pulmonare si sinuzitele. Alternativ, fierbeti o oala de ceai puternic si puneti-l intr-un bol sau un vaporizator.
13. Menta
Menta si uleiul de menta contin mentol – un ingredient alinator cunoscut pentru faptul ca relaxeaza muschii netezi ai tractului respirator si favorizeaza respiratia libera. Menta uscata de obicei contine mentor, mentona, acetat de mentil, mentofuran si cineola. Uleiul de menta contine si el mici cantitati dintre multiplii compusi aditionali, incluzand limonena, pulegona, cariofilena si pinena. Imperecheat cu efectul antihistaminic al mentei, mentolul este un descongestionant fantastic. Multi oameni utilizeaza balsamuri terapeutice pentru piept si alti inhalanti ce contin mentol, pentru a ajuta la ruperea congestiei. In plus, menta este un antioxidant si lupta impotriva organismelor vatamatoare.
14. Frunzele de banan (Musa paradisiaca)
Cu fructe similare bananelor, frunzele au fost utilizate de sute de ani pentru a usur tusea si a alina membranele mucoase iritate. Multi dintre constituentii lor activi arata proprietati antibacteriene si antimicrobiene, ca si anti-inflamatorii si antitoxice. Testele clinice au gasit ca este favorabila actiunii antituse, anti raceala si iritatiei pulmonare. Frunza de bananier mai are un bonus suplimentar care ar putea sa ajute la usurarea tusei uscate prin intensificarea producerii de mucus in plamani.
Cauta mereu sfatul unui specialist in fitoterapie pentru a stii exact metoda de preparare, dozajul adecvat si frecventa, potrivit afectiuni tale. Multe dintre plantele de mai sus s-ar putea preta la combinatii pentru cumularea efectelor. Toate aceste plante sunt disponibile sub diferite forme, ca suplimente nutritive, amestecuri de plante pentru ceai si uleiuri gata preparate. Poti chiar si sa iti cresti tu singur propriile plante pentru a te asigura ca sunt organice si culese in mod etic.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.undergroundhealth.com/15-plants-and-herbs-that-can-boost-lung-health-heal-respiratory-infections-and-even-repair-pulmonary-damage/ - sanatatea plamanilor

http://viataverdeviu.ro/14-plante-si-ierburi-care-vindeca-si-sporesc-sanatatea-plamanilor/

marți, 26 august 2014

diverse practice bine de stiut

1. Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de piine, intr-un saculet de tifon.

2. Carnea de miel sau de oaie, ca sa fie mai frageda si sa nu aiba miros, se opareste cu lapte clocotit. Laptele trebuie sa acopere bucatile de carne si se lasa sa actioneze o ora. Daca portia de carne este mare, laptele se poate lungi cu apa.

3. Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

4. Uleiul in care ati prajit peste isi pierde mirosul daca adaugati in el zeama de lamiie.

5. Carnea de pui devine mai gustoasa daca inainte de a o gati o puneti citeva ore in lapte.

6. Ouale nu mai plesnesc la fiert daca puneti in apa citeva chibrituri arse.

7. Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, codimentele pastrindu-si aroma intacta

8. Perdelele ingalbenite si fetele de masa patate devin din nou frumoase si albe daca alaturi de detergent puneti in masina de spalat si un pachetel de praf de copt.

9. Pardoseala de gresie din bai si bucatarii va fi intotdeauna curata si stralucitoare daca o stergeti regulat cu o cirpa imbibata in alcool.

10. Paienjenii nu vor mai intra in casa daca ungeti in mod repetat tocul usilor si ramele ferestrelor cu otet.

Sursa: http://forum.7p.ro/Sfaturi-practice.aspx?g=posts&t=484#ixzz38hPc1xVT

Daca pui un cartof intr-o mancare prea sarata, va absorbi repede sarea in surplus.
Mirosul de ars poate fi indepartat daca pui o ceapa cruda in macare (dupa ce ai mutat-o intr-un alt vas) si o mai fierbi inca o data.
Blatul torturilor si al prajiturilor va fi foarte pufos daca bati albusurile spuma tare astfel incat, la intoarcerea vasului cu gura in jos, nu cade.

cind fierbeti orez puneti si o feliuta de lamiie curatata de coaja; veti vedea efectul;
-daca fierbeti paste sau orez, inainte sa le scurgeti puneti putin ulei in apa;veti vedea ca nu se mai lipesc.
Lupta cu petele

Vinul rosu - desi pare greu de crezut, vinul alb il va scoate pe cel rosu din haine. Pune putin pe pata si abia apoi spala haina.

Untul, margarina, uleiul - foloseste un detergent special pentru pete. Aplica-l pe pata si lasa putin haina la inmuiat.

Cafea sau ceai - foloseste din nou detergentul special pentru pete. Evita sa folosesti sapunul in aceste cazuri. Acesta va fixa pata si mia tare

Petele cauzate de iarba - Pentru a le indeparta, freaca zona patata cu un pumn de tarate. Abia apoi spala haina.

Cerneala - Pentru a indeparta aceste pete atat de populare printre scolari, foloseste propriul fixativ pentru par. Aplica-l direct pe pata, apoi spala normal.

Petele lasate de antiperspirant - Cu un burete aplica in zona ingalbenita otet. Apoi spala normal.

Ciocolata - Indeparteaza cat mai multa ciocolata din zona afectata. Apoi scufunda haina in apa rece si incearca sa scoti si restul. Abia apoi spala haina cu detergent.

Noroi - La fel ca si in cazul ciocolatei, indeparteaza cat poti de mult inainte sa introduci haina in apa rece. Nu lasa pata sa stea mult pe haina. Spal-o cat de repede poti. Petele mai dificile le scoti cu un cartof taiat in doua si frecat de zona afectata.

Bere - Amesteca o lingura de detergent cu apa calda. Aplica pe pata si apoi clateste. Aplica o solutie facuta din o parte otet si trei parti apa. Apoi spala haina normal

Cel mai important este sa speli cat mai repede orice haina patata si sa nu intri in panica. E foarte frustrant cand iti patezi bluza sau rochita preferata, dar trebuie sa actionezi repede si cu cap pentru a o salva.
CUM SE SCOT PETELE REZISTENTE (cu foarfeca 

Lapte: frecati cu amoniac diluat cu putina apa.
Cerneala neagra: inmuiati pata in lapte, apoi frecati locul cu amoniac diluat.
Cerneala rosie sau alta culoare: frecati locul cu amoniac diluat (1 lingura la 1 litru de apa).
Igrasie: frecati pata cu apa calduta cu otet. Daca rezista, utilizati urmatorul amestec: suc de lamaie, o lingura de sapun alb ras, 30 mg amidon si 15 grame sare fina. Se obtine o pasta care se aplica pe locul umezit inainte.
Mucegai: tamponati locul cu apa oxigenata diluata cu apa rece.
Noroi: lasati sa se usuce, apoi frecati cu o perie. Pata se scoate cu apa in care s-a dizolvat putin galbenus de ou (daca e pe un material de matase sau lana fina) sau cu apa cu otet (daca pata e pe o tesatura impermeabila sau din cauciuc).
Iarba: se freaca pata cu apa foarte fierbinte cu sapun, apoi cu alcool.
Nicotina: se freaca cu alcool de 90 de grade.
Gudron: se inmoaie gudronul cu o substanta grasa (unt, vaselina), apoi se absoarbe cu o carpa. Se calca locul cu fierul fierbinte, peste o sugativa. In final, se curata cu benzina

Zeci de trucuri pentru a iesi din orice incurcatura:

- Nu tocati verdeturile decat in ultimul moment inainte de a le pune in mancare si intotdeauna pe un tocator de lemn (binecunoscutul "carpator" ardelenesc, sau "fund" regatean, sau tocatorul cel de toate zilele).

Va sfatuim sa utilizati sarea de mare, mult mai sanatoasa decat cea de salina sau decat cea tratata. In general produsele super-rafinate isi pierd calitatile naturale si devin daca nu nocive, cel putin mai lipsite de gust.
Puteti macera busuioc uscat in ulei de arahide sau masline. Veti putea astfel parfuma toate salatele, de la cele de rosii, pana la cele de cartofi, fasole verde, mazare, etc.

-Uscati busuiocul intr-un loc aerisit si intunecos, dupa ce l-ati spalat bine si l-ati scurs. Dupa ce e perfect uscat, bagati-l intr-un borcan cu capac etans, adaugand o lingura de sare gronjoasa la fiecare jumatate de litru de ulei. Lasati-l la macerat pentru cel putin trei saptamani.

Conservati-va verdeata in sare! Leusteanul, patrunjelul, busuiocul pot fi puse cu sare si tinute la rece. Inainte de utilizare, scuturati sarea de pe ierburi si nu o aruncati pentru ca o puteti utiliza la salate.

Puteti prepara singuri un lichior de cirese: zdrobiti 2 kg de cirese cu samburi. Intr-un borcan amestecati-le cu 1 l de vin rosu, 2 pahare de alcol si 300 g de zahar. Lasati amestecul la macerat timp de 15 zile. Filtrati-l apoi si imbuteliati-l.

Ca sa transportati sticlele fara sa se sparga, puteti utiliza pet-urile de plastic: decupati partea de jos si introduceti sticlele in recipientii de plastic. Ce simplu!

Pentru a da o savoare deosebita compotului de prune, adaugati cateva rondele subtiri de portocala.

Inainte de a pleca in vacanta, asigurati-va ca frigiderul este gol. Ca sa dispara orice urma de mirosuri, scoateti-l din priza si bagati in interior o farfurie cu lapte fierbinte sau cu caramel.

Faceti sa dispara gustul amar al vinetelor, punandu-le pe un pat gros de sare timp de doua ore, inainte de a le utiliza. Intoarceti-le din cand in cand.

Iata un mod simplu si foarte eficient pentru reusita gratarelor dvs: niciodata nu intepati carnea cu furculita pentru ca sangele scurs va face carnea sa devina uscata. Nu sarati niciodata carnea inainte de a o prepara. Marinati-o timp de o ora intr-un amestec de doua lingurite de ulei, sare, piper si mirodenii.

Conservati cafeaua intr-o cutie inchisa ermetic in frigider. Astfel cafeaua isi va pastra aroma si calitatile.

Beti suc de morcovi: va va ajuta sa va bronzati frumos si sa va mentineti in forma. E o excelenta cura de dezintoxicare pentru organism.

Daca branza de capra vi se pare uscata impregnati-o cu ulei de masline. Adaugati cateva mirodenii dupa gust si prajiti-o pe fiecare parte timp de 2-3 minute.

Inghetata preparata in casa iese foarte buna daca adaugati amestecului cateva picaturi de suc de lamaie. Lamaia va impiedica formarea cristalelor de gheata.

Atentie la uleiul din friteuze: trebuie reinnoit dupa 12-15 utilizari si ideal ar fi sa-l filtrati de fiecare data inainte de utilizare.

Pastrati uleiul in locuri intunecoase. Ati putea impacheta sticlele in hartie neagra. Daca vreti sa recuperati un ulei usor ranced, incalziti-l cu o bucata de paine care va absorbi gustul neplacut.

Nu aruncati laptele prins; incalziti-l si varsati-l intr-un filtru de cafea de hartie. Asteptati pana ce zerul se scurge. Veti obtine branza dulce delicioasa.

Nu mai plangeti atunci cand veti curata ceapa, daca o veti pune un sfert de ora in frigider inainte de a o toca.

Ceapa se va auri frumos, fara sa se arda, daca o treceti prin faina inainte de a o pune in tigaie la calit.

Preparati un delicios unt cu masline. Scoateti samburii, tocati pulpa maslinelor si amestecati cu unt moale. Intindeti amestecul pe paine toast si bagati putin la cuptor. Delicios!

Pestele trebuie intotdeauna uns cu ulei inainte de a fi pus pe gratar. Daca pestele e mare, faceti cateva incizii si ungeti cu ulei din abundenta.

Orezul va fi mai alb daca veti adauga cateva picaturi de suc de lamaie in momentul prepararii.

Rozmarinul proaspat calmeaza iritatiile provocate de urzici si, in infuzii, fortifica parul. Foile de salvie calmeaza intepaturile de viespe. Tot salvia are proprietatea de a albi dintii: mestecati regulat o foaie de salvie si veti constata pe... dantura dvs.

Solzii de peste nu vor sari peste tot daca inainte sa-l curatati veti trece pestele printr-o baie de apa clocotita.

Ouale romanesti vor iesi foarte bune daca in apa clocotita adaugati o jumatate de pahar de otet alb. Fierbeti apa, spargeti ouale intr-un castron fara sa spargeti galbenusul si lasati-le sa alunece usor in apa. Inainte de a le servi, pastrati-le calde intr-un castron cu saramura calda.

Preparati-va propriul ceai cu gheata: faceti un ibric cu ceai concentrat pe care indulciti-l cat este cald. Lasati-l apoi sa se raceasca. Serviti-l cu cuburi de gheata si adaugati cateva picaturi de rom.

Pentru un sos vinegrette delicios, adaugati o lingura de telemea proaspata bine maruntita.

Nu aruncati cojile de oua. Maruntiti-le si ingropati-le in pamantul din ghivecele florilor de apartament. Este un excelent ingrasamant!

Nu aruncati niciodata samburii caiselor atunci cand preparati compotul de caise. Spargeti samburii, fierbeti apoi miezul intr-un sfert de litru de apa si 100 g de zahar. Ati obtinut astfel un delicios sirop pentru salatele de fructe.

Balsam din plante, pentru un par frumos
Puteti sa va fabricati singure balsamul adecvat tipului dumneavoastra de par. Iata reteta unui balsam din plante pe care este ideal sa-l utilizati o data pe saptamana, dupa spalarea parului: 1/2 lingurita de ierburi uscate (menta - pentru par gras, patrunjel - pentru par uscat, salvie - pentru par inchis la culoare, musetel - pentru par blond); 75 ml apa clocotita; un ou; 1/2 lingurita de miere. Ierburile trebuie puse intr-un vas, peste ele se toarna apa clocotita si se lasa 10 minute. Infuzia se strecoara si se lasa sa se raceasca. Oul batut spuma se incorporeaza in miere. Amestecul obtinut se adauga in infuzia racita de ierburi. Balsamul se aplica dupa spalare, intinzandu-se pe par si masandu-se la radacina firelor. Se lasa 5 minute, dupa care se clateste parul cu apa calduta.

Petele de grasime patrunse in lemn se presara cu nisip. Se lasa 12 ore. Se spala cu apa fierbinte si, daca e cazul, procedeul se repeta.
#
Sucul de lamaie se limpezeste de toate impuritatile daca e incalzit la 60 de grade.
#
Scartaitul usilor dispare daca li se freaca tatanile cu varful unui creion.
#
Celofanul de pe borcanele de conserve garanteaza ca dulceata sau zacusca se afla in stare buna, atunci cand se adanceste spre interior.
#
Untul ranced isi redobandeste prospetimea si gustul initial daca se topeste, se spumuieste si, cat e inca fierbinte, se baga in el o coaja de paine neagra prajita (timp de 15 minute).
#
Covoarele se curata bine daca dupa ce le-am maturat, le frecam fie cu miez de paine neagra veche de 2-3 zile, fie cu tarate de grau, presarate pe un burete uscat.
#
Contra degeraturilor: puneti sa fiarba o radacina de telina si tineti locul degerat (deget, picior) de 2-3 ori pe zi in fiertura, cat suportati mai fierbinte, dar fara a va opari.
#
Contra intepaturilor de albine: culegeti trei fire de ierburi diferite si frecati locul intepat. Durerea se calmeaza.
#
O lingura de drojdie de bere pusa in apa ajuta fructele uscate sa se umfle (caise, prune).
#
O felie de lamaie aplicata peste noapte cu un bandaj de tifon inmoaie pielea intarita de pe talpi sau de pe degetele picioarelor.
#
Sangerarea puternica provocata prin taietura se opreste cu un tampon de vata inmuiata in apa fierbinte.
#
Contra guturaiului: se pune pe o batista apa de colonie sau parfum puternic. (Batista se tine la nas, respirand prin ea. Guturaiul dispare in cateva ceasuri.)
#
Contra ochilor inrositi: se vor spala cu apa calda, in care se pun cateva picaturi de apa obtinuta prin macerarea semintelor de fenicul.
#
Contra crampelor stomacale: intr-un sfert de litru de apa se pune o mana de macese. Se fierb putin si se bea lichidul ca un ceai.
#
Mahmureala provocata de un chef dispare daca inainte de culcare se mananca doua mere.
#
Contra durerilor de picioare: se piseaza usturoi, care se amesteca bine cu untura de porc. Se obtine o unsoare cu care se ung picioarele.
#
Furnicile dispar din locuinta daca pe drumul lor se pune o lamaie mucegaita.
#
Sticlele murdare se curata bine daca se introduc in ele bucati marunte de cartofi cruzi, peste care se toarna apa fierbinte. Se agita de mai multe ori, se arunca continutul, iar clatirea se face cu apa curata.
#
Cartofii se pot transporta pe geruri cat de aspre, fara a degera, daca ambalarea se face in saci textili, inmuiati inainte in apa. In timpul transportului, sacii vor ingheta, formand un strat izolator. La destinatie, cartofii trebuie scosi din ambalaj si pusi in camara.
#
Stergatoarele de parbriz care nu mai curata bine trebuie schimbate intre ele. Efectul este surprinzator.
#
Culorile musamalelor se improspateaza prin frecarea cu o carpa inmuiata intr-un amestec dintr-un ou crud si o lingurita de zahar pudra.
#
Blanurile sintetice se curata folosind o pasta moale, din faina si neofalina, care se intinde pe suprafata materialului, se lasa 12 ore sa actioneze (departe de sursele de caldura), apoi se scutura bine cu o maturica sau o carpa curata.
#
Urmele de degete de pe mobile se sterg cu o carpa inmuiata in apa amestecata cu cateva picaturi de amoniac. Se lustruieste apoi cu o flanela.
#
Samburele de visina sau de pruna tinut in gura timp indelungat atenueaza setea.
#
Fructele confiate trebuie taiate cu un cutit incalzit. Astfel nu se vor mai lipi de el.
#
Cartofii dau un gust deosebit aluaturilor, daca sunt pusi in coca de paine sau de tort (doi cartofi fierti si dati pe razatoare, la 500 g faina). Aluatul va fi mult mai afanat.
#
Aluatul de placinta prea sfaramicios trebuie amestecat cu o lingura de branza de vaci si va deveni imediat fraged.
#
Castanele salbatice sunt un remediu ideal contra moliilor. Adunati-le toamna, apoi varati-le in dulapuri si in buzunarele hainelor. Pentru combaterea moliilor de alimente, puneti castane in pungile cu faina si malai. Moliile s-au imunizat la toate sprayurile din comert, care sunt, si scumpe, si toxice.
#
Cojile de banane taiate marunt si infipte in pamant reprezinta un ingrasamant ideal pentru florile din ghivece. Prin putrezire degaja potasiu, un „ingredient” ideal.
#
Conul de pin asezat pe marginea ferestrei este un barometru natural. Cand isi deschide solzii e semn ca va ploua, cand si-i inchide, va fi timp frumos.
#
Contra tantarilor: daca doriti sa stati vara afara, in curte, fara sa fiti chinuiti de tantari, puneti pe masa un manunchi de frunze de nuc sau ungeti-va cu o emulsie cu usturoi (trei catei se pun la macerat in 200 ml untdelemn).
#
Cozonacul copt se pune pe capacul cuptorului cu gazele inchise, vreme de 15 minute. In felul acesta, nu se mai lasa si ramane pufos.
#
Strudelul cu mere devine mai aromat daca se insiropeaza cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere in putina apa cu zahar (20 de minute).
#
Cutitele de argint cu lama oxidabila se curata cu o jumatate de ceapa cruda si se lustruiesc cu un dop de pluta.
#
Obiectele din sticla vor straluci ca si cristalul daca, dupa ce le spalati si clatiti, le inmuiati repede in apa in care puneti putina solutie antitartru.
#
Doua pahare intepenite unul intr-altul se desfac daca puneti in cel de deasupra apa rece, iar pe cel de jos il varati in apa fierbinte.
# Depilarea cu ceara trebuie facuta in prima jumatate a ciclului menstrual: doare mai putin. Cu cateva zile inainte si dupa menstre, pielea devine foarte sensibila.
# Mastile de fata actioneaza mult mai bine in baie (cada), pentru ca apa calda relaxeaza tot corpul, pana la muschii obrazului. In plus, aburii deschid porii si substantele active din masca patrund mai usor. Atentie! O baie cu apa prea fierbinte poate vatama vasele de sange de pe obraz.
#Cumpararea unui parfum e bine sa se faca seara, inainte de inchiderea magazinului. De ce? Pentru ca seara, receptorii mirosului sunt foarte activi si disting mai usor nuantele

Sase lucruri simple, facute zilnic, ne ajuta sa pastram mai usor ordinea.

1.Dimineata strange paturile
Un pat strans si aranjat face ca intreaga camera sa arate mai ordonata, ceea ce te face sa nu-ti mai placa sa lasi alte lucruri- cum ar fi haine sau ziare - aruncate in jur.

2.Stapaniti dezordinea

De cate ori parasiti o camera aruncati o privire in jur, sa vedeti ce e in dezordine. Adunati lucrurile si puneti-le la locul lor. Insistati ca toti cei din casa sa faca la fel.

3.Sortati-va corespondenta

Luati-va cateva minute pentru a deschide, citi si sorta posta imediat ce aceasta vine. Aruncati ceea ce nu e nevoie si ceea ce ramane puneti pe categorii intr-o cutie: facturi, corespondenta personala, acte.


4.Faceti curat in timp ce gatiti
In loc sa umpleti chiuveta cu cratite si vase murdare, spalati-le pe masura ce nu le mai folositi, in timp ce pregatiti mancarea.

5.Indepartati petele cat sunt proaspete

Daca sunt pete de sos pe aragaz sau pete pe oglinda din baie, sau altele, actionati imediat, cat sunt usor si rapid de indepartat .

6.Maturati pe jos
In fiecare seara, dupa ce ati spalat si strans vasele dupa cina, maturati pe jos.Asta va impiedica mizeria sa se adune,ceea ce va va usura curatenia saptamanala."

Pentru cerneala si pix - pun cateva picaturi de spirt, clatesc, din nou spirt, din nou clatesc (apa calduta) apoi putin sapun de rufe si se freaca usor, apoi vanish si in masina de spalat la program normal... Pixul este cel mai pacatos, dar iese in cateva spalari chiar daca este ceva mai vechi, spirtul il improspateaza 

luni, 25 august 2014

Extractul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie!


Extractul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie!

Extractul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie!
 Extractul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie!Zilnic, in jurul nostru mor striviti de necrutatoarea boala canceroasa prieteni, rude sau colegi. Cu totii isi leaga sperantele de chimioterapie, metoda terapeutica folosita in lumea intreaga, crezand ca aceasta metoda ii va ajuta sa scape de cumplitul flagel. Este cutremuratoare suferinta bolnavilor de cancer intalniti in sectiile de oncologie.Uneori, dupa multa suferinta,rezultatele chimioterapiei au prelungit viata unor bolnavi. Alteori,celula canceroasa hrapareata n-a mai dat nici o sansa bolnavilor. Dupa ce ani de zile au spus pacientilor ca aceasta terapie(chimioterapia) este singura cale pentru a incerca sa se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotarat sa prezinte si calea alternativa de tratament a cancerului. Intr-un studiu, acesti temerari specialisti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetatorii mentioneaza ca tratamentul prin chimioterapie care presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere sunt distruse si alte celule cu crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro-intestinal etc.,iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plamanii sunt iremediabil afectate.Specialistii renumitei clinici au demostrat ca o metoda moderna in lupta cu aceasta cumplita boala poate fi aceea a infometarii celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a impiedica celula canceroasa sa se multiplice.Exista un miracol anticancer!Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda doua ingrediente la indemana oricarui bolnav de cancer, ce pot reprezenta o alternativa sanatoasa la chimioterapie.Timp de trei ani, in America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu si foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecti.Rezultate remarcabile! O limonada a fost administrata bolnavilor de cancer: celor care au facut chimioterapie, dar si unui numar semnificativ din lotul martor,care n-a inceput acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sanatate a bolnavilor din fiecare grupa s-a imbunatatit in mod remarcabil si boala n-a mai recidivat. In cazul bolnavilor care se temeau ca zilele lor sunt numarate, boala n-a avansat si nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic si ca metoda de preventie. Preparatul poate sa ucida celulele canceroase si este de 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia. Lamaia are numeroase proprietati terapeutice si studiile au dovedit ca modestul fruct este un remediu impotriva cancerului, remediu verificat in diferite forme de cancer. Dupa mai bine de 20 de probe de laborator, realizate incepand din anii 1970, frotiurile au aratat ca extractul de lamaie distruge celulele maligne in 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plamani, de san, de prostata si de pancreas. In comparatie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit in mod uzual, extrasul din lamaie cu bicarbonat actioneaza de 10.000 de ori mai bine, incetinind cresterea celulelor canceroase, spun specialistii acesta schimba PH-ul corpului . Si mai uimitor este faptul ca limonada aceasta, distruge doar celulele maligne, dar nu le afecteaza pe cele sanatoase. In privinta bicarbonatului de sodiu, se afirma ca este de mare folos in toate formele de cancer.Mod de preparareExtractul de lamaie cu bicarbonat, alternativa naturala la chimioterapie se prepara astfel:- intr-un litru de apa, se fierbe timp de un minut, coaja unei lamai, apoi se lasa la macerat, de seara pana dimineata.- in dimineata zilei urmatoare, lichidul se filtreaza. In acest macerat se stoarce sucul lamaii, se adauga miere (dupa gust) si o lingurita de bicarbonat.Bolnavii trebuie sa consume zilnic un litru de limonada preparata in cest mod.De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru intregul organism.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/life-inedit/43145/Extractul-de-lamaie-cu-bicarbonat-alternativa-naturala-la-chimioterapie-

joi, 21 august 2014

Descoperirea incredibila care demonstreaza ca sirenele au existat

Existența sirenelor, personaje mitologice de o frumusețe uimitoare, i-a fascinat pe oameni din cele mai vechi timpuri, dar până în prezent nu s-a putut demonstra științific dacă ele au trăit în realitate sau nu.


O descoperire arheologică recentă ar putea însă schimba total lucrurile, scrie Evz.ro.

Astfel,  profesorul Bozidar Dimitrov a descoperit, pe coasta orașului Sozopol, din Bulgaria, un schelet uman care prezintă o coadă ca de sirenă. Scheletul are o vechime de aproximativ 8.000 de ani.

Profesorul a publicat o serie de imagini cu descoperirea sa, preluate de portalul www.oddities.com.

sirena1.jpg


- See more at: http://stirile.rol.ro/descoperirea-incredibila-care-demonstreaza-ca-sirenele-au-existat-919902.html#sthash.gqO9kqbb.dpuf

http://cybershamans.blogspot.ro/2014/07/descoperirea-incredibila-care.html

marți, 19 august 2014

Tutunul: O Planta Vindecatoare Uitata

Tutunul, Nicotiana acopera peste 70 de specii. De obicei numele de tutun se refera la cele mai renumite si utilizate, cum ar fi Nicotiana Tabacum si ruda sa mai puternica Nicotiana Rustica, ambele in America. Desi este greu de spus care a fost primul cultivat, dar este sigur ca tutunul a fost folosit acum mii de ani inainte de a ajunge Christopher Columbus in America in anul 1492, dupa care s-a raspandit in intreaga lume. Desi in prezent societatea asociaza planta tutun cu o multitudine de probleme de sanatate cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare, aceasta planta a fost fost folosita in scopuri medicale. In ultimele decenii aceasta planta a fost promovata ca daunatoare organismului nostru. Pana in anii 50 au fost chiar si medici care promovau acest lucru. De ce este asa? Atat in America de Sud cat si in Nord, tutunul a fost folosit si consumat in mai multe moduri: a fost mestecat, prizat, fumat, mancat, baut, uns pe corp si utilizat in picaturi pentru ochi si clisme. Utilizarea sa a variat in functie de cultura si locatie - a variat de la remediu medicamentos pentru mai multe boli la pur si simplu agrement, consumat de barbati si femei. De asemena a avut si conexiuni mistice: era suflat fum purificator peste campuri inainte de a se planta, peste fetele razboinicilor inainte de lupta, a fost oferit zeiilor. Cu alte cuvinte fumul de tutun a fost folosit pentru binecuvatari, protectie si de cele mai multe ori pentru purificare. Popularitate tutunului a fost datorata naturii sale dual: mici cantitati de tutun pot produce un efect de stimulare usoara asupra utilizatorului, in timp ce cantitatile mai mari pot provoca halucinatii, transa profunda sau chiar moartea. De aceea, acesta joaca un rol important in multe traditii samanice si este parte integrata in multe culturi. Chiar si astazi este foarte folosit de catre samani in Amazon, unde samanii care se specializeaza in ceremonii cu tutun sunt numiti tabaqueros. Ei sunt maestrii spiritului de tutun si vindeca boli cu "lovitura de tutun". Acolo tutunul este considerat o Planta Maestra, adica o planta invatatoare. Aceste plante sunt considerate chei spirituale protectoare, ghiduri de sanatate si vindecare. Alte exemple de plante invatatoare sunt Ayahuasca, San Pedro si Coca. In America de Nord, diferite triburi si civilizatii au folosit planta tutun, avand un singur lucru in comun - ei preferau tutunul pentru fumat. Triburile au folosit tutunul in diverse scopuri inclusiv vindecarea anumitor afectiuni cum ar fi dureri de urechi, muscaturi de sarpe, taieturi si arsuri, boli respiratorii, febra, convulsii, afectiuni nervoase, afectiuni urinare si boli de piele. Alte exemple de urilizare au fost sigilarea pacii, prevenirea de fulgere si furtuni, comunicarea cu spiritele. Prima intalnirea a Europei cu tutunul a fost in gradinile Palatului din Spania si Portugalia, unde s-a raspandit catre restul continentului. In primul rand pentru frumusetea ei si mai tarziu pentru proprietatile medicale care i-au fost atribuite. Primul experiment mentionat cu aceasta planta a fost realizat de Jean Nicot, un ambasador francez in Portugalia, dupa care a fost numita nicotina. El a reusit sa vindece un om cu o tumora prin aplicarea de cataplasme de tutun. A introdus aceasta planta la Curtea Franceza si proprietatile sale medicinale, care a dat un impuls in popularitatea acesteia. Popularitatea tutunului a fost datorata nicotinei, unul dintre puternicile sale ingrediente. Nicotina este un alcaloid care in doze mici produce un efect de relaxare si de stimulare, crescand nivelul de dopamina si serotonina. In doze mai mari poate fi daunatoare. Chiar daca este etichetat ca ofera dependenta, beneficiile sale par sa depaseasca riscurile. De fapt, pare sa nu aiba mai multe riscuri de sanatate decat cafeina. Confuzia despre nicotina vine de la activistii anti-fumat care echivaleaza nicotina cu fumatul. Nicotina este un agent anti-inflamator si a dovedit ca poate preveni si trata Alzheimer, precum si intarzierea bolii Parkinson. Ce s-a intamplat in ultima suta de ani, de a schimbat modul in care lumea vede tutunul? Auzind cuvantul tutun, majoritatea oamenilor il asociaza cu boala. Se afirma ca, "consumul de tutun este una dintre cele mai mari amenintari de sanatate cu care lumea s-a confruntat". Aceasta declaratie este falsa deoare tutunul in sine nu prezinta o astfel de amenintare. Tutunul modern si procesul de productie reprezinta o amenintare. Tutunul de astazi este un produs comercial si plantat in peste 100 de tari. Intregul proces de plantare, de recoltare, uscare si incorporarea in produsele din tutun este controlat cu mare atentie, pentru a obtine caracteristicile specifice. Fiind unul dintre produsele care sunt scutite de etichetarea ingredientelor (celalalt fiind bauturile alcoolice), produsele din tutun sunt incarcate cu aditivi. Orice incercare de a eticheta ingredientele a fost sufocata de industria de tutun. Industria de tutun foloseste peste 600 de aditivi chimici care se amesteca in tigari. In plus exista o multime de aditivi prezenti in produsele finale din tutun care nu sunt adaugati in mod intentionat, dar pur si simplu sunt un produs al procesului de crestere si productie. Acestea includ: diverse microorganisme, pesticide, ierbicide, insecticide, metale grele, materiale straine precum metal, carton, polistiren, fragmente de lemn, insecte si alte elemente cum ar fi solventii organici si dioxine. Industria tutunului sustine ca toti aditivii utilizati la fabricarea tigarilor si a altor produse din tutun sunt aprobati pentru utilizare. Cu toate acestea, problema este ca aceste liste cu ingredinte nu au fost aprobate sa fie folosite in produsele care sunt destinate sa fie arse sau inhalate. Prin inhalare, plamanii absorb in organism chiar si substantele pe care tractul digestiv le recunoaste ca fiind toxice, in timp ce multi dintre acesti aditivi se modifica prin ardere devenind foarte daunatori, in timp ce unele sunt cunoscute ca pot produce cancer. In plus nici unul dintre acesti aditivi nu au fost testati. De exemplu, chiar si aditivii aparent inofensivi cum ar fi lemn-dulce, ciocolata, mierea si zaharul brun, sunt de fapt daunatori atunci cand se ard si intra in contact cu nicotina, deoarece zaharurile din aceste ingrediente creeaza acetaldehida atunci cand sunt arse. Ca si cand nu ar fi fost acest lucru suficient, in anul 1892 a inceput ca planta tutun sa fie modificata genetic. De atunci tutunul a fost modificat genetic cu scopul de a face aceasta planta rezistenta la erbiocide, insecticide, virusuri, ciuperci si pentru a reduce continutul de nicotina. Etichetarea produselor din tutun nu este obligatorie, utilizatorii de tigari si alte produse din tutun nu au nici o modalitate de a afla ce se afla in tigarile lor. Interesant, o alta planta a carei beneficii au fost neglijate, dar a ajuns in ultimul timp in atentia oamenilor este planta cannabis. Oamenii s-au trezit si au realizat ca au fost informati ca aceasta planta este un drog. In media tutunul apare decat ca o avertizare asupra sanatatii. Convingerea oamenilor ca este o planta daunatoare organismului. Toate acestea inseamna ca fumatul unui tutun natural este complet sigur? Nu, categoric nu. Ca orice planta poate fi folosita ca un leac, ea nu poate fi otrava. Tutunul natural poate avea numeroase beneficii care sunt recunoscute de intreaga lume de mii de ani. Daca sunteti un iubitor de tutun, cea mai buna cale sa il obtineti este sa il cultivati in gradina. Deoarece nu exista nici o reteta cum sa il folositi si in ce cantitati, este bine sa va utilizati intuitia.

- Sursa: http://www.secretele.com/2014/06/tutunul-o-planta-vindecatoare-uitata.html#sthash.sBCtQRsh.dpuf

luni, 18 august 2014

Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

  1. Chitul dintre placile de faianta se curata cu suc de lamaie. Poti sa folosesti o periuta sau un burete.
  2. Pune si lasa in cosul de gunori o coaja de lamaie. Mirosul dispare.
  3. Robinetele de inox se curata cu partea interioara, alba a cojii dupa ce sucul a fost stors. Daca sunt murdare foloseste si suc de lamaie.
  4. Pune coaja de lamaie in apa clocotita. Scoate lamaia si las-o pe o farfurie in camera. Improspateaza aerul. Acelasi rezultat il obtii punand o felie de lamaie pe care ai presarat bicarbonat pe o farfurie. (Citeste si: Lamaiul. Cum il cresti in casa)
  5. Recipientele de plastic se curata cu apa amestecata cu suc de lamaie in parti egale. Dispare grasimea, dispare mirosul. Dispar si petele.
  6. Blatul de bucatarie se curata perfect cu suc de lamaie si apa in parti egale. Pune solutia intr-un pulverizator si foloseste mereu cand ai nevoie. Nu trebuie sa clatesti, nu este toxic.
  7. Cu aceeasi solutie poti curata perfect parchetul laminat. Cureti si parfumezi casa in acelasi timp.
  8. O jumatate de cana de suc de lamaie face exact acelasi lucru pe care il face o cana de clor pentru rufe. Pune fara reticente suc de lamaie in masina de spalat. O sa ai rufe albe si parfumate.
  9. Tocatoarele de lemn sau de plastic se curata perfect cu suc de lamaie. Petele si mirosul neplacut il poti indeparta frecand coaja de lamaie pe acesta. Uleiul din coaja are efect dezinfectant. (Citeste si: 8 metode organice de curatat)
  10. Fa o pasta din suc de lamaie si sare de masa. Foloseste-o pentru a freca orice suprafete mucegaite. Adauga suc de lamaie in detergentul de vase pentru a-i creste eficienta. Intr-o stica de 500 de ml adauga sucul de la o lamaie. In plus acesta se va degrada mai usor in apele reziduale.
  11. Utilizati borax si suc de lamaie pentru curata toaleta. Efectul este magic!
  12. Indeparteaza mirosurile din frigider lasand in inauntrul acestuia o jumatate de lamaie partial stoarsa. Trebuie schimbata o data pe saptamana.
  13. Coaja de lamaie indeparteaza mirosul de usturoi si peste de pe mana.
  14. Pune intr-un litru de apa clocotita o lingura de bicarbonat si sucul de la o lamaie. Toarna totul in scurgerea chiuvetei din bucatarie. O data pe luna este suficient ca sa mentii tevile curate.
  15. Sucul pus intr-un pulverizator curata perfect oglinzile, geamurile si sticla!

vineri, 15 august 2014

Ariciul - Sfătuitorul lui Dumnezeu

Demiurgul modest

Prezent în multe basme şi poveşti, ariciul, ca personaj, ascunde de fapt mistere mult mai vechi, fiind regăsit în numeroase mituri şi legende cosmogonice. Ocupând un loc de seamă în mitologia persană, ariciul apare şi în tradiţiile popoarelor turcice din Asia Centrală.
Pentru buriaţi, ariciul este născocitorul focului şi sfătuitor al oamenilor care, ascultând de el, redesoperă Soarele şi Luna. Tot el este şi responsabil de inventarea agriculturii, fiind aşadar un important erou civilizator.
În multe culturi indo-europene, ariciul este o figură centrală în cosmogonii.
Simbolistica sa este legată mereu de începuturile lumii, iar usturimea provocată de ţepii săi este legată de originea focului şi chiar a Soarelui. În mod paradoxal pentru un animal prin excelenţă nocturn şi chtonian, ariciul a fost perceput şi mai ales ca erou solar, pe baza asemănării vizuale între astrul ceresc, cu razele sale luminoase, şi micul animal înconjurat aşijderea de sfera sa de ţepi.
Erou solar, ariciul are, totuşi, şi o latură chtoniană, evidenţiată de cercetătoarea Maria Gimbutas. Aşadar, ariciul, cu vizuina sa subpământeană şi obiceiul său de a se ghemui, era pentru oamenii din Paleolitic un simbol al matricei şi misterului feminin.
În cadrul interesantei şi originalei mitologii stră-româneşti, ariciul are, de asemenea, rol cosmogonic prin excelenţă.
În miturile noastre primordiale, ariciul participă alături de Dumnezeu (Fârtat) şi Diavol (Nefârtat) la urzirea lumii. Iată-l propulsat în rolul de "inginer" al Creaţiei. La fel ca în cazul miturilor primordiale indo-europene, asiatice sau chiar africane, ariciul este şi la noi un purtător al inteligenţei creatoare supreme şi chiar al unei etici surprinzătoare. El este cel care pune ordine în succesiunea zilelor şi preîntâmpină incestul Soarelui cu Luna, izbăvind astfel lumea proaspăt făurită de greutatea unui păcat primordial.
Descoperim aşadar ariciul implicat în rolul neaşteptat de ajutor al lui Dumnezeau în procesul urzirii lumii. Ba chiar, în unele mituri, Dumnezeu greşeşte Facerea Lumii, sau este în lipsă de inspiraţie. Salvarea vine de la meticulosul şi inteligentul arici care, prin intermediul a diferiţi soli animalieri (cel mai adesea, albine), vine cu soluţiile potrivite pentru terminarea Lumii.
Îl găsim şi în rolurile de mediator între zi şi noapte, între pământ şi apă, între suprafaţă şi adâncime, între ordine şi haos, între normă şi abatere, acţionând asemenea unui catalizator pentru armonizarea contrariilor şi normalizarea ritmurilor Firii.
Ca orice divinitate precreştină telurică, ariciul este stăpân şi paznic al bogăţiilor pământului. Împarte acest rol cu şarpele dar, spre deosebire de reptila care doar păzeşte comorile, ariciul este păstrătorul tainei unui dar al elementului pământ. Este vorba de o plantă magică, ce poate să învingă bolile şi moartea, ba chiar şi uneltele şi tehnologiile create de oameni. Aceeaşi plantă are darul de a deschide uşile Raiului, iar singur ariciul este cel care-i ştie taina.
Contrapartea sa feminină, "aricioaica," este depozitara unei alte taine. Conform unei credinţe populare de demult, dacă cineva închide puii aricioaicei într-o cameră încuiată cu lacăte, mama lor umblă până găseşte mult râvnita Iarbă a Fiarelor, o buruiană magică pe care doar ea o poate găsi şi cu care numai atingând lacătele şi zăvoarele, acestea se deschid de la sine. Din motive mai mult decât evidente, Iarba Fiarelor era căutată îndeosebi de hoţi, de lotri, de ocnaşi şi de haiduci.

Cu sau fără simbolismul său fascinant, ariciul rămîne acelaşi spiriduş al toamnei, a cărui apariţie ne încântă privirea şi ziua.
Iubiţi-l şi ocrotiţi-l ori de câte ori îl întâlniţi!


Cititi intreg articolul aici: http://www.descopera.ro/natura/8846319-ariciul-sfatuitorul-lui-dumnezeu

marți, 12 august 2014

Animale de putere - 'Steiner

R. Steiner afirma ca: “Animalul creşte până la o anumită dimensiune şi formă caracteristică şi dezvoltă apoi în cadrul acesteia viaţa dinamică a senzaţiilor şi dorinţelor lui. Şi această viaţă îşi are existenţa în lumea sufletească. Aşa cum planta este ceea ce creşte şi se reproduce, animalul este ceea ce simte şi-şi dezvoltă instinctele. Ele sunt pentru animal ceea ce este fără formă, care se dezvoltă mereu în forme noi. În ultimă instanţă, ele îşi au procesele arhetipale în cele mai înalte regiuni ale ţării spiritelor. Dar ele sunt active în lumea sufletească. Astfel, la animale, pe lângă entităţile-forţă care dirijează, sensibil-invizibile, creşterea şi reproducerea se mai adaugă şi altele care au coborât cu o treaptă mai jos în lumea sufletească. Artizanii care acţionează în senzaţii şi instincte sunt, în regnul animal, entităţi fără formă care se îmbracă în învelişuri sufleteşti. Ele sunt constructorii propriu-zişi ai formelor animale. Domeniul cărora le aparţin poate fi desemnat în ştiinţa spiritului drept al treilea regn elementar. Pe lângă capacităţile menţionate la plante şi animale, omul mai este înzestrat şi cu aceea de a prelucra senzaţiile, obţinând reprezentări şi gânduri, şi cu aceea de a-şi dirija instinctele prin gândire. Gândul care la plantă apare ca formă, la animal apare ca forţă sufletească şi chiar sub formă de gând. Animalul este suflet; omul este spirit. Entitatea spirituală a mai coborât o treaptă. La animal ea este formatoare de suflet. La om ea s-a mutat în însăşi lumea materială sensibilă. Spiritul este prezent în cadrul corpului uman sensibil. Şi pentru că se prezintă în veşmânt sensibil, el poate apărea ca acea reflectare-umbră a fiinţei-spirit, pe care-o reprezintă gândul. Prin condiţiile organismului fizic al creierului, în om apare spiritul. Dar spiritul a devenit din această cauză şi entitatea interioară a omului. Gândul este forma pe care o adoptă în om entitatea-spirit lipsită de formă, aşa cum ea preia forma la plantă, sufletul la animal. Datorită acestui fapt, omul nu are un regn elementar care să-l construiască în afară de sine însuşi, în măsura în care el este fiinţă gânditoare. Regnul său elementar lucrează în corpul său sensibil. Numai în măsura în care omul este formă şi fiinţă în care iau naştere senzaţii lucrează în el şi entităţi elementare de acelaşi fel cu cele care lucrează în lumea plantelor şi a animalelor. În organismul spiritual al omului, în creierul său format ca încununare a sistemului său nervos avem în faţa noastră, devenit sensibil-vizibilă, ceea ce lucrează ca entitate de forţă suprasensibilă la plante şi la animale. Aceasta are drept rezultat faptul că animalul are un sentiment de sine, omul în schimb are o conştienţă de sine. În animal, spiritul se simte suflet; el nu se simte spirit. În om spiritul se recunoaşte ca spirit, chiar dacă – prin condiţiile fizice – numai ca reflectare-umbră a spiritului, ca gând. În acest sens lumea triplă se împarte în modul următor: 1. regnul fiinţelor arhetipale lipsite de formă (primul regn elementar); 2. regnul fiinţelor formatoare de formă (al doilea regn elementar); 3. regnul fiinţelor sufleteşti (al treilea regn elementar) 4. regnul formelor create (forme cristaline); 5. regnul fiinţelor care au forme fizice vizibile, asupra cărora mai lucrează însă în afară de acestea şi entităţile formatoare (regnul vegetal); 6. regnul care devine sensibil în forme în care însă mai acţionează încă şi entităţile care vieţuiese sufleteşte (regnul animal); 7. Regnul în care formele sunt perceptibile senzorial, pe lângă care însă mai acţionează entităţile care creează formele şi cele care se vieţuiesc sufleteşte şi în care prinde contur însuşi spiritul sub forma gândului în cadrul lumii simţurilor (regnul uman).

Când cel care vrea să valorifice numai vederea fizică consideră acest fel de entităţi ca avortoni ai unei fantezii pustii şi ale superstiţiei, acest lucru este de înţeles. Pentru ochii sensibili, ele nu pot fi vizibile, este evident, pentru că ele nu au un corp fizic. Superstiţia nu constă în faptul că astfel de fiinţe sunt privite ca fiind adevărate, ci în aceea că se crede că ele apar în mod sensibil. Fiinţe cu astfel de formă coacţionează la construcţia lumii, şi te întâlneşti cu ele de îndată ce păşeşti în regiunile superioare ale lumii, închise pentru simţurile corporale. Superstiţioşi nu sunt cei care văd în astfel de descrieri imaginile unor adevăruri spirituale, ci aceia care cred în existenţa sensibilă a imaginilor, dar şi cei care contestă spiritul pentru că ei cred că trebuie să respingă imaginea sensibilă. Trebuie consemnate şi fiinţele care nu coboară până în lumea sufletească, ci al căror înveliş este ţesut numai din formaţiunile ţării spiritelor. Omul le percepe, devine tovarăşul lor, atunci când îşi deschide ochiul spiritual şi urechea spirituală pentru ele. Printr-o astfel de deschidere, omului îi devin inteligibile multe lucruri la care el nu poate să privească altminteri decât cu o lipsă totală de înţelegere. În jurul lui se face lumină; el vede cauzele a ceea ce nu sunt decât efecte în lumea sensibilă. El cuprinde ceea ce, în lipsa ochiului spiritual, fie trebuie să conteste cu totul, fie să se mulţumească cu sintagma: Există mai multe lucruri în cer şi pe Pământ decât vă permite să visaţi înţelepciunea voastră primită în şcoli. Oameni care simt lucrurile cu mai multă fineţe, în mod spiritual, devin neliniştiţi atunci când presimt în jurul lor existenţa unei alte lumi decât cea percepută prin simţuri; ei încep să conştientizeze în mod înceţoşat şi trebuie să bâjbâie în interiorul lor ca orbul printre obiecte vizibile. Numai cunoaşterea clară a acestor domenii superioare ale existenţei, pătrunderea plină de înţelegere în ceea ce se întâmplă în ei pot întări cu adevărat omul în sinea lui şi-l pot aduce la determinarea sa adevărată. Prin privirea în ceea ce este ascuns simţurilor, omul îşi lărgeşte fiinţa în aşa fel încât îşi simte viaţa trăită înaintea acestei lărgiri ca pe „un vis despre lume“.

Indienii spun ca avem noua animale totemice, care exprima posibilitatile, talentele, si incercarile prin care trecem in viata. Mai sunt doua animale care sunt adaugate la grup, cele care merg alaturi de tine in dreapta si in stanga ta, si animalele respective le gasesti singur, poate iti apar in vise, poate sa fie orice animal de pe aceasta planeta, sau ceva inca necunoscut, ele sunt gardienii tai personali, si ei pot sa se schimbe, ceilalti sapte nu se schimba in aceasta existenta.

Iata cateva din cele mai intalnite animale de forta si semnificatia lor:

Vulturul – Simbolizeaza puterea Marelui Spirit, legatura cu Divinul. El reprezinta capacitatea de a trai in lumea Spiritului, la inaltime, de unde se poate vedea atat ansamblul cat si detaliul, ramanand insa in acelasi timp conectat si echilibrat la nivelul lumii terestre. Penele sale sunt considerate sacre, shamanii le folosesc de secole pentru vindecare, pentru a curata sistemul auric de diverse impuritati. Vulturul reprezinta pentru indienii Americani starea de gratie obtinuta prin straduinta, intelegere, si incercari de viata si initiatice care arata fiecaruia in ce consta adevarata sa putere. Puterea vulturului ne reaminteste despre faptul ca in viata se intampla sa fim nevoiti sa ne coboram pana in vaile cele mai adanci, sau sa invatam sa ne ridicam in zbor sigur deasupra culmilor celor mai inalte, avand incredere in legatura noastra cu Marele Spirit. Numai astfel, numai trecand prin incercarile pe care ni le pune in fata Viata, ne putem castiga dreptul de a folosi esenta si simbolul Vulturului. Atunci cand Vulturul exista in totemul nostru, el este un semn al legaturii noastre cu Aerul. Aerul reprezinta elementul mental, mentalul cel mai inalt este accesibil Vulturului; Intelepciunea apare in cele mai neasteptate feluri, si toate sunt legate de Forta Creativa a Marelui Spirit. Vulturul iti aduce iluminarea, daca intelegi ca te-ai pierdut printre ceturile si umbrele trecutului, sau al altor realitati care te impiedica sa vezi realitatea din prezentul infinit care este acum/aici. Vulturul ne spune sa constientizam dreptul de a fi liberi, el ne vorbeste despre libertatea cerului, a mentalului nostru, si ne invata sa traim Bucuria fiecarei clipe, sa ne bucuram de Lumina care este intodeauna la dispozitia noastra, numai sa deschidem ochii sa o vedem.

Şoimul este inrudit cu Mercur, mesagerul Divin. El te invata sa observi cu atentie ceea ce se petrece in jur. Viata in sine este o initiere, si un lucru magic, un miracol. Acest “miracol” te poate ajuta sa treci cu bine peste o situatie stresanta sau dificila, iar soimul chiar acest lucru il indica, aratandu-ti perspectiva pe care o capata prin ridicarea lui la inaltime. Este posibil ca Marele Spirit sa-ti puna in fata un dar pe care doar trebuie sa-l recunosti si sa-l primesti. De multe ori solutiile ne scapa datorita obtuzitatii cu care suntem nevoiti sa examinam o anumita situatie, pierzandu-ne poate in detalii, cand s-ar recomanda in primul rand o privire de ansamblu a intregii situatii, asa cum o face soimul. Soimul ne spune ca suntem doar atat de puternici cat este capacitatea noastra personala de a percepe, de a primi, si de a ne folosi talentele si intuitia. Tipatul soimului este o avertizare sau un semn, ca in viata noastra va apare ceva nou, poate un trib vecin care intentioneaza sa ne atace, sau o nastere in familie, sau ceva ce ne-a scapat atentiei si trebuie rezolvat.

Delfinul ne vorbeste despre rasuflarea vietii, despre aerul fara de care nu putem sa traim mai mult de cateva minute. Delfinul ne invata cum sa respiram ca sa eliberam emotiile care s-au strans in noi. Delfinul, energie predominant masculina, invata de la feminitatea lunii cum sa-si deschida partea sa feminina, lumina argintie a lunii coordonand ritmurile si ciclurile apelor materne de care are el insusi nevoie. Delfinul a descoperit orasele subacvatice, si a invatat limbajul primordial a sunetelor, pus in forma de catre Paianjen, de la Marile Natiuni care traiesc in Stele. Delfinul ne invata ca orice fel de comunicatie este ritm si pattern, si ca orice aspect al comunicatiei este in adancimea sa, in primul rand, “sunet”; delfinul este pastratorul pattern-ului original, si in ziua de astazi, si el este deasemenea un simbol al mesagerului Divin, purtator al unor noi solutii, atunci cand ne simtim ingraditi si fara idei. El este cel care ne aduce aminte sa fim atenti la ritmurile trupurilor noastre, la comunicarea cu ritmurile naturii, el ne invata sa ne manifestam bucuria de a trai, impartasind-o celor din jur. El ne invata cum sa trecem peste barierele de comunicatie, si cum sa luam legatura cu cei din alte lumi, cum ar fi lumea Viselor, sau diversele lumi ale Popoarelor Stelelor.

Bufnita – Ea se asociaza cu clarviziune, proiectie astrala, este un animal magic si un simbol al intelepciunii. Motivul pentru aceasta caracterizare este faptul ca bufnita poate vedea in intuneric, poate vedea lucruri care nu pot fi vazute in mod obisnuit, ea nu poate fi pacalita, lucru ce constituie esenta intelepciunii. Athena, zeita/simbolul intelepciunii la Greci, se spune ca avea pe umar o bufnita, care ii soptea adevaruri ascunse. Adevarurile pe care ti le sopteste bufnita iti vor veni prin vise si coincidente, in meditatie, de multe ori vei cunoaste lucruri ascunse despre cei din jurul tau, lucruri pe care daca le scoti la iveala in mod nechibzuit, iti pot eventual atrage ura sau mania celor care nu doresc revelarea lor.

Paianjenul se spune ca este primul care a tesut motivele scrierii, astfel ca oamenii sa inceapa sa-si inregistreze progresul si sa-l lase in amintirea copiilor lor. Trupul paianjenului este in forma cifrei 8, si are 8 picioare. El este simbolul posibilitatilor infinite de creatie, cu cele 4 directii din care bat vanturile care aduc schimbarea si reinnoirea, si cu cele 4 directii catre care se indreapta ele. Paianjenul ne avertizeaza deasemenea ca cei care se lasa prinsi in iluzia polaritatii si nu-si dau seama ca de ei insisi depinde cum isi urmeaza drumul in viata, pot sa se trezeasca prinsi in paienjenisul iluziilor si temeritatii, din care este tare greu sa iesi. Paianjenul are energie feminina, care iti spune sa tesi, sa creezi, sa creezi in continuu, sa creezi noi realitati prin care sa te manifesti, si sa cauti intotdeauna noi alternative atunci cand te afli intr-un impas. Deasemenea paianjenul este un semn care iti reaminteste sa-ti onorezi partenerul de sex opus, astfel ca prin actiunile tale sa nu aduci o dezonoare si desacralizare partii pe care poate ai desconsiderat-o si/sau neglijat-o.



Ursul – Puterea ursului este puterea de introspectie. Ursul cauta miere, dulceata adevarului, in scorbura copacilor din padure. Cand iarna domneste asupra naturii si totul este incremenit in inghetarea mortii, ursul hiberneaza ghemuit in uterul cald al vizuinii, si viseaza/digera experientele prin care a trecut de la trezirea din primavara, si pana la intrarea in adormire care incepe odata cu venirea frigului. Pentru a deveni asemenea ursului si a gasi siguranta pesterii/locuintei calde si protectoare, trebuie sa accesam vibratiile Mamei Eterne, si sa primim hrana pe care Ea ne-o da, atunci cand ne aflam in Vidul Creator care este chiar in Uterul Sau. Marele Vid este locul in care toate solutiile si raspunsurile sunt in armonie cu intrebarile care ne umplu realitatile noastre, a fiecaruia dintre noi. Daca alegem sa credem ca sunt multe intrebari si probleme in viata, ursul ne spune ca trebuie sa credem si faptul ca exista si raspunsuri la aceste intrebari si probleme, si raspunsurile sunt deja chiar in interiorul nostru. El ne spune: “linisteste-ti mentalul, intra in Linistea Sacra, si Cunoaste Adevarul”. Puterea feminina receptiva pe care o acceseaza misticii si vizionarii, shamanii si profetii, este un semn al invataturii si puterii Ursului. In India, pestera este simbolizata ca fiind locuinta lui Brahma. Pestera lui Brahma se considera a fi in manifestare fizica glanda pineala care sta in centrul celor patru lobi cerebrali. Avand o vedere de sus asupra creierului, putem vedea un cerc. Sudul va fi partea frontala, Nordul va fi partea din spate a craniului, Vestul va fi emisfera dreapta, iar Estul va fi emisfera stanga. Ursul se afla la Vest, zona intuitiva, emisfera dreapta a creierului. Ca sa hiberneze, el calatoreste catre pestera, centrul celor patru lobi unde este glanda pineala, si care are legatura sacra cu uterul feminin. In primavara ursul este ca si renascut, atunci cand iese din Pestera Viselor. Ursul ne indeamna sa ne recastigam autoritatea asupra propriei noastre vieti; de multe ori, cautand sfat si informatie la cei din jur, putem cadea in dezechilibru, in sensul ca riscam sa pierdem contactul cu propria noastra cunoastere si propriile noastre sentimente. Regaseste-ti puterea cunoasterii interioare, regaseste bucuria tacerii si bogatia/abundenta care care iti vine direct din inima Mamei. Constientizeaza pacea si recunostinta.

Sarpele – transmutare. Oamenii care au medicamentul sarpelui sunt foarte rari. Din initierea lor face parte experimentarea de multiple muscaturi de sarpe, ceea ce ii invata sa transmuteze diverse tipuri de otrava, pe diversele planuri de existenta. Puterea sarpelui este putere de creatie, el fiind un simbol al sexualitatii, energiei psihice, alchimiei, si ascensiunii catre imortalitate. Transmutarea in ciclul viata-moarte-renastere este exemplificata de catre dezbracarea hainei/pieii vechi de catre sarpe, atunci cand se invecheste; sarpele desemenea ne invata despre constiinta cosmica, si maleabilitatea care ne permite sa experimentam lucruri noi, sa ne urmam drumul trecand printre obstacole, fara eforturi inutile. Oamenii cu totemul sarpelui au constiinta ca toate lucrurile au scanteia divina in ele, si chiar ceea ce aparent este o otrava, poate fi transmutat in propriul interior printr-un proces alchimic, prin puterea mentala, intr-un lucru care ne poate aduce ceva nou si deosebit, ceva ce ne-am dorit dar poate n-am stiut cum sa cerem. Hermes, parintele alchimiei, folosea simbolismul a doi serpi incolaciti in jurul unei sabii, pentru a reprezenta vindecarea. Intelegerea si acceptarea completa a masculinului si femininului din fiecare organism creeaza o unificare a celor doua intr-una singura, oferind astfel Energie Divina. Acest medicament si simbol magic, ne invata la nivel personal ca suntem fiinte universale. Acceptand toate aspectele din propria viata, se poate aduce in manifestare transmutarea prin energia focului a obstacolelor care stau in calea cresterii noastre armonioase si complete. Miscarea sarpelui, ca un riu argintiu care se indreapta catre apele marelui ocean, ne indeamna sa ne cunoastem ritmurile interioare, si devenind una cu apa riului, sa recunoastem faptul ca fiecare simplu strop de apa este o parte foarte importanta din intreg.

Leul – conducere. Leul poate fi un totem dificil pentru cel care il poarta, pentru ca il pune in pozitia de a fi tinta problemelor celor din jur. Tot ce nu merge bine cade in capul leaderului, el poate deveni justificarea insecuritatii subalternilor, si ce se asteapta de la el este sa ia conducerea atunci cand cei din jur si-au pierdut cumpatul. Lectiile pe care le ofera acest totem sunt lectii legate de conducere. Cea mai buna lectie este atunci cand ai invatat arta de a conduce pe cei care accepta sa te urmeze, fara a insista ca toata lumea sa te urmeze. Leul ne invata deasemenea sa constientizam faptul ca fiecare fiinta este un lieder in sine, deoarece chiar si atunci cand urmeaza un lieder, oamenii de fapt se conduc ei insisi in alegerea lor. Observand miscarea leului, avem imaginea echilibrului dintre putere, hotarare, sanatate si gratie, deci echilibrarea la nivelul fizic, mental si spiritual. Aceasta felina nu vaneaza decat ca sa se hraneasca. Femela este un bun vanator, si energia sa este deosebit de materna, hranindu-si de multe ori ea insasi, de una singura, intreaga familie. Pentru cei care au acest totem, sau atunci cand leul le apare in vise, este poate timpul sa aiba incredere in propriile convingeri si sa mearga hotarat si cu curaj acolo unde ii impinge dorinta. Daca o asemenea persoana este urmata si de altii, lectiile de viata se vor inmulti, si de multe ori ea va fi fortata sa-si revizuiasca diverse pareri, sau sa-si redefineasca scopul din spatele propriilor actiuni. Acest totem aduce in vedere probleme serioase legate de cresterea puilor, ingrijirea lor devotata, dar si oferirea independentei la timpul potrivit, pentru a putea si ei sa devina puternici, asemenea parintilor lor. Principala responsabilitate pe care o are un lieder este cea de a spune intotdeauna adevarul, asa cum il simte el. Copiii in special, raspund foarte bine la puterea exemplului dat de un parinte/profesor corect si cinstit, si au sanse sa urmeze prin educatie acest principiu, toata viata. Respons(-)abilitatea este de fapt “abilitatea de a raspunde” in cel mai bun chip la diverse situatii pe care ni le pune in cale viata, deci ceea ce Nu i se permite leului este intrarea in panica. Acest medicament avertizeaza impotriva jocului cu focul. Daca o persoana sau un leader devine tiranic, dictatorial, daca incepe sa vorbeasca urat si/sau sa loveasca in cei din jur, acela a uitat medicamentul “adevarului”, si poate atrage distrugerea asupra propriei persoane sau chiar a tribului sau, la fel ca imparatul Nero. In cazul in care ne aflam in apropierea unei asemenea persoane, totemul leului ne invata sa nu ne lasam calcati in picioare, ci sa devenim noi insine leaderi, tratandu-i pe cei din jur asa cum am dori noi insine sa fim tratati. Nu nesiguranta, nu agresivitatea indreptata impotriva celor din jur sunt caracteristicile acestui semn conducator, ci hotararea, grandoarea si nobletea de caracter. De aceea, leul isi indeamna copiii sa vorbeasca puternic, adevarat, din toata inima, si mai ales sa invete sa rada frumos, din toata inima.

Calul – putere. “A fura cai echivaleaza cu a fura putere” se spunea adeseori in Vestul Salbatic. Aceasta deoarece calul este putere fizica, si nu numai fizica. In practicile shamanice din intreaga lume, calul simbolizeaza vehicolul care permite deplasarea prin aer, chiar pana la inaltimile cele mai apropiate de cer. Domesticirea si folosirea calului ca prieten care accepta sa imparta caratul poverilor cu fiinta umana a fost o descoperire deosebit de importanta pentru omul primitiv, care efectiv a prins “aripi” si viteza cu ajutorul calului. Dreamwalker, un shaman vestit, plecase intr-o calatorie de-a lungul preeriei, ca sa-si viziteze prietenii din natiunea Arapaho, care il chemasera la capataiul unui bolnav. Avea cu el pipa pacii, si pana legata in suvita impletita din parul lui lung si negru era indreptata cu varful in jos, ceea ce il arata ca fiind un om al pacii. La un moment dat, ii apare in fata o herghelie de mustangi. Calul negru s-a apropiat de el si i-a spus: “sunt din Vidul unde se afla toate raspunsurile. Urca pe spatele meu, si vei cunoaste puterea de a intra in Intuneric, pentru a gasi Lumina”. Dreamwalker a multumit, si a promis sa-l viziteze in Timpul Viselor. Armasarul Galben s-a apropiat de Dreamwalker, si i-a aratat Rasaritul de unde rasare Marea Lumina. El i-a spus ca Dreamwalker va putea astfel sa aduca raspunsuri pentru semenii lui, care sa-i invete si sa-i ilumineze pe calea vietii. Dreamwalker a multumit din nou, si a promis sa faca acest lucru in viata. Apoi s-a apropiat Armasarul Rosu, ridicandu-se pe picioarele din spate in toata puterea sa: el i-a aratat lui Dreamwalker cum sa-si echilibreze lucrul cu joaca, cum sa imbine seriozitatea cu umorul, si cum sa gaseasca bucuria in tot ceea ce face. Dreamwalker a multumit si a promis sa nu uite niciodata sa rada, sa se bucure, si sa aprecieze. Dreamwalker se apropia de destinatie, intovarasit de herghelia de cai. In apropierea pamanturilor pe care locuiau cei din Natiunea Arapaho, in fruntea hergheliei, apare in toata frumusetea sa magnifica Armasarul Alb. Dreamwalker s-a urcat pe spatele lui, si a mers mai departe. Armasarul alb i-a spus ca el este mesagerul tuturor celorlalti cai, si ca el reprezinta Intelepciunea Puterii. “Abuzul de Putere te indeparteaza de Intelepciune”, l-a invatat Calul Alb; “tu, Dreamwalker, ai facut acest drum lung si greu pentru a aduce vindecarea unui frate bolnav, pentru a impartasi Pipa Pacii, si modestia ta ti-a adus cunoasterea ca prin tine lucreaza cu adevarat chiar Marele Spirit. Asa cum te duc eu in spate, la fel si tu duci in spatele tau nevoile fratilor tai. Atunci cand ai ajuns la intelepciune, abia atunci poti sa intelegi ca puterea adevarata nu ne vine atunci cand o luam cu sila pentru noi insine, ci ea ne vine atunci cand muncim din greu si purtam raspunderea in mod echilibrat”. Dreamwalker, vindecat si purificat in profunzime prin contactul cu Caii Salbatici, a inteles ca scopul vizitei lor a fost impartasirea acestor mesaje cu toti copiii Marelui Spirit. Mesajul lor, care avertizeaza despre abuzuri, si care vorbesc despre respect si echilibrare, a dat nastere unui nou tip de razboinic, Razboinicul Curcubeului (Rainbow Warrior). Pentru El sau Ea care paseste pe aceasta cale, “eu” este inlocuit cu “noi”, pentru ca el/ea stie ca toate caile si toate culorile curcubeului trebuiesc onorate, ca si cum ar fi una singura.

Lupul – invatatorul, isi gaseste drumul fara gres pe potecile padurii, si este plin de idei noi, pe care le impartaseste cu clanul sau. Lupul are un singur partener de viata, si este loial, la fel ca un caine. Atunci cand esti in compania lupilor, poti sa simti un sentiment de clan in orice haitic, de coeziune familiala, dar in acelasi timp si tendinta individualista de independenta a fiecarui membru. Aceste calitati arata lupul a fi foarte aproape de rasa umana. Ca oameni, si noi avem capacitatea de a coexista intr-o comunitate, dar si independenta individuala de a ne manifesta visele si ideile proprii. Printre Natiunile Stelelor, lupul isi are locul in Sirius, “The Great Dog”, despre care legendele spun ca ar fi locuinta profesorilor pe care omenirea i-a avut in timpurile stravechi. Atat Egiptenii, cat si triburile Dogon din Africa mai pastreaza inca aceasta cunoastere, iar Indienii din America considera – pe baza acestei conexiuni, ca oamenii cu acest totem sunt profesori innascuti. Simturile sale sunt foarte ascutite, si luna ii este un aliat puternic. Luna este simbolul energiilor psihice, al subconstientului care ascunde secretele cunoasterii si intelepciunii. Atunci cand lupul isi indreapta capul catre luna si incepe sa cante, el ne arata modul sau de conectare cu subconstientul. Acest totem da validare aspectului nostru de invatator care impartaseste din cunoasterea sa si celorlalti copii ai Marelui Spirit. Cei care au acum contact cu totemul Lupului, sunt cei care au gasit modalitatea de a-si accesa latura intuitiva, si care sunt astfel buni profesori. Atunci cand avem acest medicament, putem sa ajutam pe cei din jur sa-şi aleaga calea cea mai potrivita. Prin impartasirea marilor adevaruri care stau la dispozitia omenirii, fiecare are ocazia sa creasca si sa inteleaga lucruri din ce in ce mai inalte si mai profunde. Lupul ne sfatuieste sa cautam uneori singuratatea, locuri ascunse, departe de alti oameni, unde putem sa intram in legatura cu “invatatorul din sine”, si sa aflam adevarul despre noi insine. Invatatorul ne poate invata in diverse feluri, fie printr-o persoana, o voce interioara, un animal, un copac, o floare, un nor, o piatra. Fiecare din noi trebuie sa inteleaga ca are dreptul la intelegere si cunoastere, si chiar datoria de a-si extinde si armoniza viziunea proprie, astfel ca intelegerea sa sa cuprinda cat mai mult. Lupul, Marele Invatator al tribului, ne invata despre curajul si intelepciunea de a privi din diverse puncte de vedere, de a accepta si de a ne bucura de aventura cunoasterii. Lupul nu apare decat pentru cei care au cerut in mod expres prezenta lui, in propria viata.

miercuri, 6 august 2014

ANGELICA






In traditia romaneasca este o planta cu insusiri magice ce are capacitatea de a atrage puterea ingerilor. Bolile vindecate de angelica sunt:


1. Stari depresive, astenie, isterie, afectiuni psihosomatice

Cura de minimum 1 luna cu macerat de angelica la rece. Se beau 4 cani (250 ml) de macerat/zi. Se exclude alcoolul, cafeaua, tutunul pe timpul tratamentului. Pentru persoanele foarte labile tratamentul poate fi suplimentat cu sunatoare (3-4 linguri de pulbere/zi luata cu putina apa). 

2. Dificultate de concentrare, intarziere de dezvoltare mentala la copii

In doze mici, uleiul volatil continut de semintele plantei este un excitant cerebral foarte bun. Se foloseste maceratul de angelica (3 pahare/zi) in care se adauga 2 lingurite de pulbere de pelin si 2 lingurite de pulbere de menta. Se amesteca bine de tot si se bea. Triada angelica-pelin-menta este una dintre cele mai puternice stimulente mentale cunoscute in fitoterapie avand efecte intense si rapide.

3. Bulimie

Se foloseste tinctura de angelica (o lingurita intr-un pahar cu apa de 3-4 ori/zi inainte de masa. Deja din a 2-a zi remediul si-a facut efectul.

4. Colita de fermentatie, colita de putrefactie, gastrita hipoacida

Se foloseste o combinatie in proportii egale de tincturi de angelica si pelin (se prepara la fel ca tinctura de angelica). Se iau de 4 ori/zi pe stomacul gol cate 1-2 lingurite din aceasta combinatie de tincturi dizolvate intr-un pahar cu apa. 

5. Indigestie, anorexie, anorexie psihica, digestie dificila

Inainte de a manca, se ia o jumatate de lingurita de pulbere de angelica si se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu apa.

6. Epidemie de gripa, diverse epidemii

Sa se mestece de 3 ori/zi seminte, frunze si flori de angelica. Studiile clinice arata ca in acest fel rata imbolnavirilor se poate reduce cu peste 50%.

7. Tulburari de ciclu menstrual, dereglari hormonale insotite de simptome diverse (acnee, tesut adipos in exces).

Se iau de 4 ori/zi inainte de masa cate o jumatate de lingurita de pulbere de angelica si jumatate de lingurita pulbere de flori si seminte de telina. O cura dureaza 2-3 luni, perioada in care se consuma numai vegetale si putine lactate.

8. Cancer, boli infectioase grave (TBC), hepatita virala), scleroza in plagi, paralizie, boli grave in general.

O lingurita de pulbere de 3 ori/zi pe stomacul gol inainte de masa. Daca senzatia de greata este foarte puternica, atunci se administreaza cu putina menta. In cazul in care puterea de digestie este redusa, se adauga putina pulbere de tinctura sau anghinare.




MACERAT DE ANGELICA

Se pun la macerat 2 lingurite de pulbere intr-un litru de apa, de seara pana dimineata. Dimineata se filtreaza si se pune la racoare. Se beau 4 cani de macerat pe zi.

TINCTURA DE ANGELICA

Se pun intr-un borcan: 100gr de angelica (cca 20 linguri de pulbere), 250 ml de apa, 250 ml alcool alimentar de 90 grade. Se lasa la macerat 7 zile apoi se filtreaza prin tifon. Se pastreaza in sticle bine inchise la loc intunecos, racoros. 

PULBERE

Florile, tulpinile si semintele se macina fin cu rasnita. Se cerne. Se tine la loc intunecos si rece, de preferinta in borcanele bine inchise. Termen de valabilitate: 2 saptamani.