miercuri, 21 octombrie 2015

Ciorba de perisoare vegana


 
Prep time
Cook time
Total time
 
Ciorba de perisoare vegana iti va aminti cu siguranta de ciorba de perisoare clasica pe care obisnuiai sa o mananci! Are acelasi gust si textura si este vegana si sanatoasa!
Author: 
Serves: 8+ portii
Ingredients
Perisoare:
  • 1 cana linte rosie
  • 1 sfecla mica, cat un pumn, data pe razatoarea mica
  • 1 ceapa, maruntita
  • 4 Linguri faina fara gluten Mix Universal Dr. Schar - sau faina normala
  • 8 Linguri rase de tarate de psyllium (sau 2 oua, batute)
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • ½ lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 Linguri pudra de usturoi
  • sare si piper macinat, dupa gust
Ciorba:
  • 1 morcov, taiat cubulete sau dat pe razatoare
  • 1 pastarnac, taiat cubulete sau dat pe razatoare
  • ½ cana telina, taiata cubulete sau data pe razatoare
  • 1 ceapa mare, maruntita
  • 4 Linguri pasta de tomate
  • 3 rosii, curatate de coaja si taiate cubulete
  • 2,5L apa (sau mai multa daca ciorba vi se pare prea deasa)
  • 2 cani otet de la castraveciori murati (F. Important! Folositi aceasta cantitate de otet numai daca folositi otetul de la castraveciorii murati din comert - acel otet un pic dulceag. Puteti sa folositi si bors sau suc de lamaie pentru a acri ciorba.)
  • 1 Lingura ulei de masline
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • 3 Linguri leustean, frunze de telina sau patrunjel, maruntite
Instructions
Perisoare:
  1. Fierbe lintea rosie 15 minute. (cat timp fierbe lintea puteti sa preparati ciorba)
  2. Scurge bine lintea si pune-o in robotul de bucatarie. Proceseaza pana devine pasta. Nu adauga apa!
  3. Muta lintea intr-un bol mare. Adauga toate celelalte ingrediente pentru chiftelute si amesteca. Lasa compozitia sa stea aproximativ 5 minute inainte de a te apuca sa faci chiftelutele.
  4. Acum compozitia ar trebui sa fie destul de lipicioasa pentru a face chiftelutele. Formeaza chiftelutele si pune-le deoparte.
  5. Exista doua metode de a gati chiftelutele: folosind un aparat cu aburi sau cuptorul. Nu le fierbeti!
  6. Folosind un cuptor/aparat cu aburi:
  7. Pune chiftelutele in steamer. Lasa-le la aburit 20 de minute.
  8. "Aburite" la cuptor:
  9. Adauga un vas mic plin cu apa in cuptorul incins la 200C.
  10. Pune chiftelutele pe o tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt.
  11. Lasa-le la copt/aburit 20 de minute.
Ciorba:
  1. Adauga apa intr-o oala.
  2. Adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina.
  3. Asezoneaza cu sare si piper si lasa-le la fiert 15 minute.
  4. Adauga rosiile taiate cubulete.
  5. Adauga otetul de la castraveciori si lasa supa la fiert inca 10 minute. Adauga uleiul.
  6. Opreste focul.
  7. Pune perisoarele in ciorba si adauga ierburile maruntite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu